Thursday, May 9, 2024
HomeСпортЕвробаскет с бронз при момчетата до 16 г.

Евробаскет с бронз при момчетата до 16 г.

БК Евробаскет(Благоевград) завърши на 3-то мястовъв Финалната четворка в Първа Дивизия до 16г. В полуфиналната среща момчетата отстъпиха на шампиона Спартак (Плевен) с 64:69, като показаха голям характер, след като изоставаха с 15 точки в началото на двубоя. По-късно те извоюваха страхотен успех срещу домакина Вихрен (Сандански) с 48:27. Най-добър за благоевградчани отново бе националният състезател Кирил Костов, който завърши с впечатляващ дабъл-дабъл 14 точки и 17 борби, като добави и 3 блока. Венцислав Бижев също бе близо до дабъл-дабъл с 13 точки, 9 борби и 2 асистенции, а Димитър Димов се включи чудесно от пейката с 10 точки, 15 борби, 2 асистенции и 3 откраднати топки.

Двама от състезателите се отличиха с индивидуални награди на турнира, като Кирил Костов бе обявен за най-добър борец с 18.5 борби в двата мача, а плеймейкърът Владимир Гюров взе приз за най-много асистенции с 7.0 асистенции средно на мач.

Чудесен успех за нашият клуби поздравления за страхотната работа на играчите, както и на треньорите- Александър Драгичевич и Николай Хаджиев, коментираха от Евробаскет.

RELATED ARTICLES

Most Popular