Wednesday, May 1, 2024
HomeАктуално от днесЕксминистър Хр. Терзийски: Дерменджиев прави отчаяни опити да отклони вниманието от проблемите...

Ексминистър Хр. Терзийски: Дерменджиев прави отчаяни опити да отклони вниманието от проблемите в МВР

Народният представител от Кюстендил внася питане в парламента към служебния министър

Недоумявам защо при наличието на толкова сериозни реални проблеми, свързани с дейността на МВР и противодействието на престъпността, служебният министър отклонява общественото внимание с внушения относно дейността на членове на ПП ГЕРБ.
По-големият проблем е, че хаотичните му действия допълнително демотивират служителите в системата на МВР.
И тъй като той замеси моето име, считам, че е важно истината да бъде изяснена и представена в пълнота пред медиите и обществото. Затова ще внеса актуален въпрос към министъра, за да обясни твърденията си от парламентарната трибуна. Казвал съм неведнъж, че в една правова държава всеки трябва да носи отговорност за думите и постъпките си – и депутати, и министри.

Изявлението на ексминистъра на вътрешните работи идва, ден след като в понеделник служебният министър на силовото ведомство заяви, че сменя ръководствата на седем районни полицейски управления в София, както и ръководствата на областните дирекции на МВР в Пловдив и Кюстендил.
Като повод за рокадите Дерменджиев посочи многобройните проверки, извършени през предходните дни. Той уличи директорът на Областната дирекция на МВР Кюстендил, старши комисар Светослав Григоров в грубо да нарушаване на правилата, след като в предизборно време се е срещал с представители на ГЕРБ, визирайки ексминистрите Христо Терзийски и Младен Маринов.
По повод рокадите в Районните управления с позиция излезе и бившия началник на “Пътна полиция” Тенчо Тенев. “Не е работа на служебния министър да уволнява колегите от Районните полицейски управления. Неговата задача беше да организира честни избори”, заяви по БНР комисар Тенев.

Той беше пенсиониран, след като министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев го обвини, че не е осъществил добър контрол по случая с Георги Семерджиев. В отговор Тенев обяви, че също ще съди министъра.

RELATED ARTICLES

Most Popular