Sunday, May 5, 2024
HomeСпортЕтър с грандиозна издънка след битка с радомирци, Марек остана на дъното

Етър с грандиозна издънка след битка с радомирци, Марек остана на дъното

Етър направи грандиозна издънка в битката за efbet Лига, като загуби с 1:2 при домакинството на Струмска слава. Така в челото на класирането се събраха 3 отбора с по 59 точки – Спартак Варна, Етър и Септември София. В същото време Хебър взе късна победа с 2:0 срещу Марица с попадения в добавеното време и по този начин овладя 4-тото място с 55 точки.
Във Велико Търново гостите от Радомир поведоха чрез Попович в 52-ата минута от дузпа, но Даниел Младенов изравни в 72-ата. „Болярите“ тръгнаха да търсят успеха, но черногорецът Милош Попович бе точен в 79-ата минута, отново от дузпа и попари надеждите им. По този начин Струмска слава също събра 51 точки и се изравни с Монтана и Миньор Перник, заемайки местата между 5-то и 7-мо.
В Пазарджик Хебър взе късна победа над Марица. Ивайло Михайлов в 89-ата минута и Тодор Чаворски в даденото от рефера продължение оформиха крайното 2:0.
Марек остана на последното място от отборите, които продължават участието си във Втора лига. Дупничани отстъпиха на свой терен от Спортист Своге с 2:4. Георги Николов даде предимство за гостите в 29-ата минута, но малко преди края на полувремето Иван Калайджийски изравни.
През втората част Ариф Ферадов и Мартин Сандов дадоха два гола преднина на своите, но Руслан Черненко върна едно попадение 2 минути преди края. Георги Николов обаче подпечата успеха на „шоколадите“ с гол в 92-ата минута.
Септември Симитли също остана в зоната на изпадащите, след като загуби от ЦСКА 1948 II с 1:4.
Георги Ангелов и Дуде Н`Донгала вкараха през първото полувреме. Неостаряващият Владислав Златинов върна един гол, но Емануил Личев и Стоян Стоичков допълниха още две попадения за „червените“.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ВТОРА ЛИГА
Янтра – Спартак Варна 1:1
Марек – Спортист 2:4
Хебър – Марица 2:0
Етър – Струмска слава 1:2
Септември Симитли – ЦСКА 1948 II 1:4 //dsport.bg/

 

RELATED ARTICLES

Most Popular