Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаЖелезни мъже теглят 5-тонен камион на площада в Дупница

Железни мъже теглят 5-тонен камион на площада в Дупница

Очаква се турнира да премине при ожесточена конкуренция, ще има и гости от Сърбия

Дупница ще бъде разтърсена от големи тежести и от железните мъже на БФСА „Айрън мен“ и сръбската федерация на 23 юли.
Състезанието е от изключителна важност, тъй като е с ранг на Открито държавно първенство и в него ще вземат участие едни от най-силните български и сръбски силови атлети.
Събитието ще се проведе по покана и под патронажа на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев. Турнирът е част от кампанията „Силните срещу дрогата” на отдел “Култура, образование, спорт и младежки дейности” на Община “Дупница” и БФСА „Айрън мен“.
Припомняме, стартът ще бъде даден в 10,00 ч. на площада пред общината.
В състезанието ще вземат участие общо осем от най-силните националните състезатели на България и Сърбия.

Изключително интересен и очакван е сблъсъкът между утвърдените имена Велизар Митов, Иван Янакиев, с по няколко шампионски лиги и международни състезания зад гърба си и набиращите сила и опит Вениамин Каравачев и Евгени Брейчев, както новите попълнения Владислав Гергинов и Вълчо Ангелов.
Очаква се турнира да премине при ожесточена конкуренция, тъй като гостите от Сърбия Владимир Булатович и Владан Живкович ще се борят за победа на всяка цена, за да вземат повече точки в световната ранг листа за сръбската федерация.
Железните атлети ще мерят сили в шест от традиционните и най-атрактивни спортни дисциплини в силовия многобой, като”Дърпане на камион 5 тона – седнал”; “Мъртва тяга” с автомобил за бройка; “Щафета”- фермерска разходка – 2х130 кг./20м. и връщане с “рамка” 300 кг./20м.; „Логлифт 100 кг. и “Аполон уилс” 120 кг. за максимален брой повдигния на тежеста”; ‘Кобилица” с момичета 300 кг./20м. и връщане с 350кг. и “Атлас стоун” – 140 кг. прехвърляне за бройка през 140 см.
Много адреналин, силни мъже, красиви жени – всички това и още много очаква всички, които изберат да станат част от зрелищното шоу „Айрън Мен” в Дупница.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular