Мотористите от “Нощни вълци” дариха икона на св. вмчк Георги Победоносец на кюстендилски храм

Международният клуб “Ночные волки” посетиха храм “Св. вмчк Димитър Солунски” в гр. Кюстендил. По традиция, участниците в клуба организират мотосъбор, който тази година официално не бе проведен.

Това, обаче, не попречи на мотористите, во главе с президента на клуба Бойко Лещански, да отправят обща молитва към Бога, за здраве и благословение, и да поднесат на храма дар – икона на Св. вмчк Георги Победоносец, покровител на стотици храмове и манастири, държави, градове, села, институции и на техния клуб.


Водосветът бе отслужен от Негово Високопреподобие Архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, в съслужение със свещеник Мирослав Костов и дякон Георги Тасков. След службата Архимандрит Исаак поздрави членовете на мотоклуба от България и чужбина – Русия, Черна гора, Беларус Босна и Херцеговина – Република Сръбска, Македония, Сърбия, Австралия и Словакия, благопожелавайки им крепко здраве, мир, Божие благословение и помощ, както и безавариен път. Духовникът им благопожела и занапред да бъдат винаги пример за братска дружба, сплотеност, взаимопомощ, да живеят като едно голямо семейство, независимо от това кой и къде се намира.


След поръсването със светената вода, всички се поклониха на светините, съхранявани в храма и запалиха свещ за здраве. Мотористите получиха иконка за благословение, от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит.
Текст и снимки: Василка Еманоилова