Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерникЖива факла: Мъж изгоря в Трън

Жива факла: Мъж изгоря в Трън

Това е 4-ти пожар със смъртен случай в Югозапада

Мъж на около 50 години изгоря при пожар в Трън. Напълно е изгоряла къщата му, която се намира в района зад автогарата – на улица “Народна воля”.

Сигналът за пожара е получен на 11 февруари. На място са изпратени екип на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, линейка и полиция. След като изгасили пламъците, в една от стаите на къщата огнеборците се натъкнали на безжизненото тяло на обитателя й. Трупът е транспортиран в общинската болница „Рахила Ангелова” в Перник за аутопсия.

Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Загиналият в пожара мъж е живеел сам и в крайна мизерия. Той е бил безработен, имал е и проблеми с алкохола, разказаха жители на пограничното градче. Къщата е била в изключително лошо състояние. Собственикът й не е разполагал със средства да я постегне, често е стигал и до просия по улиците на Трън.

Това е 4-ти пореден пожар със смъртен случай в Югозападна България от началото на годината.

Припомняме, че на 2 януари 61-годишен мъж изгоря в дома си в петричкото село Коларово. Основната версия бе, че огънят е лумнал от неизгасена цигара.

На 5 януари жена на 53 години загина в Перник, след като пламна апартаментът й в квартал „Тева”. Пожарът бе предизвикан от неизправност в електрическа печка тип „духалка”.

Навръх Антоновден – 16 януари, в Паничарево изгоря жив 76-годишен жител на бобовдолското село. Късо съединение в електрическа печка доведе до огнения ад, а от възрастния мъж бяха останали само горната част на тялото и ръцете.

Неправилното боравене с отоплителни уреди е първата и най-честа причина за пожари през отоплителния сезон, следвана от неизправности в коминните тела. Най-уязвими са възрастните и самотно живеещи хора, коментираха огнеборци. Те призоваха хората да обърнат внимание на комините – дали са почистени и дали имат нужда от измазване, както и на инструкциите за безопасно използване на електрическите уреди.

RELATED ARTICLES

Most Popular