Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБлагоевградЖителите на Гърменско жадуват 3-ти ден, БЧК снабди Огняново с минерална вода

Жителите на Гърменско жадуват 3-ти ден, БЧК снабди Огняново с минерална вода

Симитлийското село Крупник получи дарение от 95 стека заради въведения режим

Трето денонощие села в община Гърмен са без вода. БЧК-Благоевград подсигури минерална вода за населението на село Огняново и детска градина “Детелина”. Припомняме, общината е в бедствено положение след поройните дъждове, които са виновни за прекъсването на довеждащия водопровод.
От общината съобщиха, че ВиК-Благоевград работи усилено по възстановяване на водоподаването. Към настоящия момент е възстановено захранването за с. Хвостяне, частично в с. Дъбница, в с. Дебрен – няма проблем. В Гърмен очакванията са резервоарите да бъдат напълнени и да бъде подадена вода към домакинствата. В с. Огняново се очаква да бъде възстановено водоподаването в късния следобед на 15 декември.
Работи се по проектиране на ново трасе за авариралия главен захранващ водопровод, така че да не виси над река Места. “Нужно е бързо възстановяване на накъсаните диги и изграждане на защитни съоръжения по коритата на двете големи реки Струма и Места, спешен преглед на опасните мостове и подпорни стени”, каза областният управител Николай Шушков, който в сряда ще бъде на срещата с ресорните министри.
Същевременно стана ясно, че кметството на симитлийското село Крупник получи дарение от 95 стека минерална вода, които са предназначени за нуждите на жителите, предвид въведения режим на водата.
Кметът Иванка Чакалска съобщи, че дарителят е пожелал да остане анонимен. Тя му благодари за доброто дело в този труден за всички момент.

„Приканвам всички жители на селото, които имат нужда от вода, да посетят кметство Крупник, откъдето ще могат да получат бутилки с минерална вода“, допълни Иванка Чакалска.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular