Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаЖители от Дупница алармират: Питейна вода се лее от седмица по ул....

Жители от Дупница алармират: Питейна вода се лее от седмица по ул. „Иван Шишман”, ВиК нехае

Жители на дупнишкия комплекс „Бистрица” алармират, че в продължение на една седмица,  по платното на улица „Иван Шишман” изтичат огромни количества питейна вода. Аварията е в района на новата детска площадка, в близост до бившите военни блокове.

„Вече са подадени няколко сигнала в рамките на изтеклата седмица. Два пъти сме звъняли само от нашия блок. До колкото ми е известно и други съседи също са се обаждали във ВиК , за да съобщят за проблема. Засега обаче няма никакъв резултат”,  разказа за  “Вяра” жена от блок № 3, която е обезпокоена, че изтичащите количества вода ще бъдат начислени върху сметките на всички абонати.

„Когато позвъних на телефона във водното дружество, любезно ми обясниха, че ще изпратят авариен екип, който да отстрани теча. Мина седмица вече, но такъв така и не дойде да работи. Всеки ден минавам по улицата, за да проверя дали има решение на проблема. За съжаление обаче вместо течът да намалява, той става все по-голям и по-голям. Водата вече се стича по цялата улица, на десетки метри от мястото на аварията”, разказа Г.Петрова.

Тя е обезпокоена и от факта, че предстои застудяване и с това решението на проблема ще става все по-трудно. „ Температурите падат, ще започнат поледици, става опасно за преминаване. Не знам какво трябва да се случи, за да има реакция от страна на ВиК в Дупница. Знаем, че и те са в затруднено положение, но все пак няма как сами да си отстраним аварията”, коментира още Петрова. Опитите ни да се свържем с управителя на дружеството Красимира Иванова останаха напразни.

RELATED ARTICLES

Most Popular