Sunday, May 5, 2024
HomeРегионПетричЖурналисти трупаха тен на ГКПП „Кулата“: Чакаха Васил Божков-Черепа да се върне

Журналисти трупаха тен на ГКПП „Кулата“: Чакаха Васил Божков-Черепа да се върне

Журналисти осъмнаха в събота на ГКПП „Кулата“ и трупаха тен в очакване на бизнесмена Васил Божков да се завърне в страната.  По непотвърдена информация това трябваше да се случи през границата с Гърция.

В последните дни все по-сериозно се говореше, че босът на “Нове холдинг” ще се върне в родината си като защитен свидетел по няколко ключови дела.  В петък вечерта в редица сайтове излезе новината, че Божков ще пристигне у нас от Гърция, вероятно „до часове“. Абсурдната информация звучеше все по-възможна, след като само дни преди това се оказа, че без знанието на властите в страната е пребивавал издирваният с червен бюлетин от Интерпол Ангел Христов, който почина в имението си в Ресилово от инфаркт.

Така още в късните часове в петък вечер журналисти се струпаха на ГКПП „Кулата”, за да посрещнат Васил Божков. Чакането им, което продължи и през уикенда се оказа абсолютна загуба на време, тъй като от Черепа нямаше и следа.

„Никой не се е обръщал към главна дирекция „Охрана“ за осигуряване на охрана на Васил Божков на ГКПП „Кулата“. Това заяви зам.-министърът на правосъдието Емил Дечев в отговор на въпроса, дали  бизнесменът ще се върне от Дубай в България.

Дечев се позова на свой разговор с директора на главна дирекция „Охрана“, която е към Министерството на правосъдието.

Снимки: Фейсбук

Божков, срещу когото са повдигнати 19 обвинения, заяви през май, че е готов да се върне в България като защитен свидетел. Според източници близки до хазартния бос това се отлага, тъй като не му е дошло времето.

През януари 2020 г. Божков  напусна България и избяга в Дубай, за да избегне задържането си. Повдигнати му бяха редица обвинения, като оттогава се намира в ОАЕ, откъдето въпреки ролята си на обвиняем продължава да оказва сериозно влияние върху политическия живот на страната. Божков е сред хората, за които се смята, че стои зад финансирането на протести в България и манипулиране на общественото мнение, чрез публикации в множество сайтове и социални групи.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular