Friday, May 3, 2024
HomeРегионРадомирЗабраниха сватбите и кръщенетата в Радомир

Забраниха сватбите и кръщенетата в Радомир

Със своя заповед кметът въведе нови противоепидемични мерки

Със заповед на кмета Пламен Алексиев в община Радомир са въведени нови противоепидемични мерки, съобщиха от общинския пресцентър. Съгласно разпоредбите, на територията на общината се преустановява провеждането на групови празненства, включително сватби и кръщенета, както и на всички масови мероприятия на открито и закрито.
Кафенетата и ресторантите ще работят до 22 часа. Игралните зали на територията на общината също ще работят в ограничителен режим, като няма да се допуска присъствието на повече от едно лице на площ от 3 кв.м.

На гишетата от фронт-офиса в Центъра за административно обслужване на гражданите в сградата на общината ще се допускат за обслужване до шест лица – двама души на гише “Данъци и такси” и четири лица на останалите гишета, на разстояние 1,5 метра един от друг. Заповедта е в сила до второ нареждане.

Противоепидемични мерки са въведени и в Народно читалище “Напредък 1895” – Радомир. Там се преустановяват колективните репетиции в сградата на читалището, а ползвателите на услуги ще се допускат само с маски и при спазване на дистанция. Върнатите от потребителите книги в библиотеката ще се почистват с дезинфектант и ще престояват 24 часа, преди да бъдат предлагани на следващите читатели.

Ограничава се и броят на гражданите в офиса на Центъра за административно обслужване в административната сграда на общината. Там ще се допускат до шест човека, като пред гишето “Данъци и такси” не трябва да има повече от двама души и то на дистанция от 1.5 метра.
Новата заповед ще остане да действа до второ нареждане.

RELATED ARTICLES

Most Popular