Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилЗавладяващо видео показа коледния дух на Кюстендил

Завладяващо видео показа коледния дух на Кюстендил

Видеопослание, показващо запалването на коледните светлини, предизвика възторг сред жители, гости и онлайн наблюдатели на случващото се в Кюстендил.

Ефектният клип е по поръчка на община Кюстендил, а негов автор е 30-годишният фотограф Владислав Чанев. На фона на „Тиха нощ, свята нощ” във видеото се сменят магични кадри от грейналата елха и бляскавата украса на централния площад “Велбъжд”.

Накрая в клипа се изписва посланието на община Кюстендил и градоначалника Петър Паунов, което гласи: “С неземна радост да посрещнем родилия се Спасител на света – Христос, който ни откри светлината на богопознанието и показа единствения път към спасението. Светли и благословени празници!”.

„Заснемането на видеото беше вълнуващо предизвикателство. Доволен съм, че успях да покажа красотата на Кюстендил в навечерието на Коледа”, сподели за „Вяра” Владислав Чанев.

От две години той се занимава с професионална фотография в родния си град. Предстоящите празници Владислав ще посрещне с приятелката си в домашна атмосфера, в любимия си Кюстендил.

Вижте повече от коледната атмосфера на града: ТУК

Tрадиционно елхата в Кюстендил е истинско дърво. Около 12 метра е всяка година. И всеки път има нов елемент, като тази акцент са дървените снежни човеци, създадени изцяло от отдел “Култура”, които всяка година се грижат за украсата не само за елхата, но и за всеки общински празник.

RELATED ARTICLES

Most Popular