Thursday, May 2, 2024
HomeРегионКюстендилЗавръщане в бъдещето! След 30 г. кюстендилци ще видят градски транспорт

Завръщане в бъдещето! След 30 г. кюстендилци ще видят градски транспорт

От 6 март в Кюстендил ще има градски транспорт. Курсовете ще бъдат 11, съобщи по време на заседанието на Общинския съвет  в четвъртък кметът на общината Петър Паунов.

Курсовете на автобусите ще бъдат по три – в сутрешните и в работните часове, а през останалото време – през 2 часа, каза Паунов и допълни, че един от превозвачите се е отказал от курсовете по линията за София, но те са взети от втория превозвач.

По време на заседанието кметът представи информация относно средните цени за електроенергия през миналата година, когато в началото на годината са плащани сметки от по 107 лева без ДДС, а след това увеличението е стигнало до 444 лева.

Във  времето за  питанията бяха зададени въпроси относно провелия се на 16 януари протест срещу високите ставки на данъка за моторни превозни средства и дали е имало последващи действия, както и за засиленото полицейско присъствие пред сградата на общината. Кметът посочи, че на въпросите ще бъде отговорено писмено.

В същото време около 50 души протестираха срещу високите ставки на данъците пред сградата на общината, където са поставени метални заграждения и имаше силно полицейско присъствие.

RELATED ARTICLES

Most Popular