Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСамоковЗапочва косене и почистване на гробищните паркове в Самоков

Започва косене и почистване на гробищните паркове в Самоков

  • Зам.- кметът Дончо Зашев проведе опознавателна среща със служителите от  ОП „Строителство, ремонт и озеленяване”

  • От 1 юли ще бъдат назначени още 50 лица на пълен работен ден за 5 месеца

Зам.- кметът на Самоков Дончо Зашев се срещна със служителите от общинското предприятие „Строителство, ремонт и озеленяване”. Това са на практика хората, които отговарят за поддръжката на общинското имущество и обществените пространства.

Ръководителят на предприятието Николай Стойнев представи служителите по отделните ресори. Тези, ангажирани със строителство и ремонти извършват всички видове ремонтни дейности в болница, поликлиника, детски градини, училища и др. Другият сектор от предприятието отговаря за поддръжката и ремонта на уличното осветление. В звено „Озеленяване” са хората, ангажирани с поддръжката на зелените площи и дейностите по зацветяване на лехите. Друг ресор от предприятието е ангажиран с поставяне на маркировка. Това не е основната им дейност, която съвместяват с поддръжката на зелени площи. Най – многобройния сектор е на ангажираните с почистване на обществени пространства. В момента там са заети около 30 души, като от 1 юли бройката ще се увеличи.

Община Самоков спечели прокет по Регионалната програма за заетост, по която от 1 юли, за срок от 5 месеца ще бъдат назначени 50 лица на пълен работен ден. Програмата за тази година има сериозно увеличение. За сравнение в предходните години се отпускаха по 15 бройки на 6 – часов работен ден. Увеличението ще даде повече възможности за по-добро поддържане на обществените пространства в града. Зашев поиска информация за предстоящите задачи пред предприятието за тази седмица и изрази надежда, че работата ще продължи в същия конструктивен дух, както до сега.

През тази седмица приоритетно ще бъде извършено косене и почистване на гробищните паркове, предвид предстоящата Задушница. Ще продължи работата по поддръжката на парковите пространства, косенето на зелените площи и почистването на обществените места.

Предприятието „Строителство, ремонт и озеленяване” е един много отговорен сектор, в който на практика са концентрирани всички дейности, свързани с публичните пространства, знаковото стопанство, пътната маркировка, дейностите по чистотата, озеленяване и др.

RELATED ARTICLES

Most Popular