Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБлагоевградЗапочна изографисването на храма "Свети Георги Победоносец" в Черниче

Започна изографисването на храма “Свети Георги Победоносец” в Черниче

Започна изографисването на храма „Свети Георги Победоносец“ в село Черниче. Вчера бе поставено скелето на вътрешните стени на храма и от днес зографите започват същинската работа.

За изографисването са необходими около 30 000 лева, като по-голямата част от тях – около 20 000 лева, вече са събрани. Средствата са снабдени изцяло от дарения, благодарение на жителите на село Черниче, на Стефан Апостолов, който дари лични средства и освен това съдейства да бъдат отделени средства от субсидията на ПП ГЕРБ за църквата, на подкрепата на кмета на община Симитли Апостол Апостолов и усилената работа на кмета на евроселото Георги Стефанов и отец Велизар Голев. Целта е да бъдат изографисани стената над иконостаса, олтарът и куполът.

„Стъпка по стъпка, много търпение, желание и труд, нещата ще се случат“, коментира кметът на село Черниче Георги Стефанов. Всеки, който има желание да дари средства, за да подпомогне изографисването на храма, може да го направи, като се свърже с кмета на селото или отец Велизар Голев.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular