Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионПетричЗапро Динев донесе победата на Беласица в Радомир

Запро Динев донесе победата на Беласица в Радомир

Двайсетина фена от Петрич подкрепиха любимия си тим

Ташко СУЛЬОТОВ
На градския стадион в Радомир в мач от 27 кръг за първенството на Втора професионална лига се срещнаха отборите на Струмска слава и Беласица (Петрич). Срещата беше от особено значение и за двата отбора, чийто стремеж е да се отдалечат от опасната зона. В 16-та минута Запро Динев бе изведен отдясно в половината на домакините, бързоногият петрички нападател овладя кълбото, напредна, стреля от движение и изпрати топката в мрежата на Драгомир Петков за 0:1. Това всъщност бе и единствената по-сериозна ситуация през първата част на двубоя.
През второто полувреме футболистите на домакините се опитваха да променят резултата, но не успяха, защото на два пъти Димитър Стоянов и веднъж капитанът Борислав Николов не бяха точни отблизо срещу вратаря на Беласица Димитър Пангев. Влезлите в игра за петричкия тим Мариян Вангелов и Живко Димитров оживиха играта на терена. При по-точен мерник от страна на Куфре Ета, Запро Динев и Мариян Вангелов футболистите от гостуващия тим можеха да се поздравят с по-убедителна победа. За отбелязване е, че през втората част на срещата футболистите на Струмска слава се опитваха с далечни центрирания в наказателното поле на гостите да променят резултата, но там тяхната защита, начело с Атанас Димитров, Мартин Русков и Валентин Костов бе на ниво и следеше отблизо действията на нападателите на домакините. Така с попадението на Запро Динев отборът на Беласица спечели трите точки и вече диша по-спокойно на 7-мо място с 38 точки.
Тази среща бе ръководена на ниво от главния арбитър Георги Юлиянов Иванов.
Този мач бе наблюдаван от двайсетина фена, дошли чак от Петрич, за да подкрепят любимата си Бела.
След мача изп.-директор на Струмска слава Кирил Николов в откровен стил сподели: „Изключително слаб мач и за двата отбора. Футболистите на Беласица има две голови положения, от които реализираха чрез Запро Динев. От наша страна Димитър Стоянов на два пъти и капитанът Борислав Николов веднъж не успяха отблизо да прострелият вратаря на гостите Димитър Пантев. Съдийството на Георги Иванов бе на нужното равнище“.

Беласица: Димитър Пангев, Атанас Карачоров, Валентин Костов, Мартин Русков, Аспарух Шамкалов, Атанас Димитров, Куфре Ета, Симеон Бояджиев(капитан), Димитър Иванов, Аспарух Смилков, Запро Динев (Атанас Чепилов, Христо Петров, Марти Таушанов, Живко Димитров, Мариян Вангелов)

Снимка – ФК Беласица

RELATED ARTICLES

Most Popular