Sunday, May 12, 2024
HomeРегионПетричЗаради кметскoто синче от Марикостиново: Апелативната прокуратура ще проверява себе си

Заради кметскoто синче от Марикостиново: Апелативната прокуратура ще проверява себе си

След поредния побой, жители на петричкото село сигнализират за системен тормоз от Велко Тодоров

Апелативната прокуратура в София е разпоредила Окръжната прокуратура в Благоевград да извърши проверка на преписки и досъдебни производства, свързани с деяния на разследван за побой мъж от петричкото село Марикостиново с инициали В.Т.

Проверката е по повод информация в медиите за нанесен от него побой на мъж и твърдения на граждани други негови престъпления. В хода й трябва да се изясни на какъв етап е разследването по случаите и дали има преписки срещу мъжа, архивирани в районно полицейско управление, съобщиха от държавното обвинение.

Георги Узунов

Ако бъдат установени приключени преписки, ще бъде извършен служебен контрол, за да се провери дали е законосъобразен и правилен прокурорският акт за приключването им.

От публикация на bTV става ясно, че става дума за Велко Тодоров, син на кметицата на Марикостиново Гергана Тодорова. Младежът отдавна тормозел местните хора, а в събота охранителни камери заснели ново нападение. Пред медията пострадалият Георги Узунов разказва, че около 3 ч. през нощта се прибирал към дома на баща си, когато двама мъже го нападнали в гръб. Те били задържани. Единият от тях бил Велко Тодоров, който се предал. Той имал и условна присъда. “Велко го видях как ме повали в гръб, почна да ме рита. Другото момче го видях с периферията. Той е Митко Георгиев от селото. Почнаха да ме ритат и по главата”, посочва Узунов.

Той твърди, че не е имал пререкания с тях. Майката на Велко Тодоров имала пререкания за имоти с бащата на Георги Узунов. “Той е заплашвал много хора в селото. Страхувам се много за семейството ми, за децата ми”, казва пострадалият.

За системен тормоз от страна на кметския син разказват жители на Марикостиново, цитирани от bTV. “Искаме да изкажем съпричастност към зверски пребития Георги и да кажем не на страха. Нашите искания са незабавно изземване от полицията на оръжието на семейство Тодорови, те са ловджии. От кметицата искаме оставка. Велко Тодоров осем години е под крилото на майка си”, изтъква Кирил Узунов, роднина на пострадалия.

Според друг човек от селото в нощта на побоя над Георги Узунов Велко Тодоров е пребил и 64-годишен мъж в село Генерал Тодоров. “Цялото семейство са агресивни хора. Този тормоз продължава от осем години”, твърди друг жител на Марикостиново. Хората заявяват също, че се страхуват за децата си.

По-късно от прокуратурата оповестиха още информация, свързана със скорошния побой, в който е участвал Велко Тодоров. Според съобщението са събрани доказателства, които уличават двама души като извършители на побой над мъж в Марикостиново. Под ръководството на Териториалното отделение в Петрич към Районната прокуратура в Благоевград се води разследване за причиняване на телесна повреда.

Установено, че около 02:55 ч. на 9 юли 2023 г. на ул. “Екзарх Йосиф” в селото бил нападнат мъж с инициали Г. У. (Георги Узунов – б. р.) Вследствие на нанесения побой му била причинена средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на главата, както и наранявания в областта на лицето и тялото.

В рамките на разследването на деянието са били събрани доказателства, уличаващи две лица – В.Т. (Велко Тодоров – б. р.) от Марикостиново и И.Б. от село Дрангово. Двамата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Предстои Районната прокуратура – Благоевград да привлече побойниците към наказателна отговорност за престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

Велко Тодоров ще бъде задържан за срок от 72 часа и ще бъде поискано да му бъде наложена мярка за неотклонение “задържане под стража”, тъй като той е в изпитателния срок на условна присъда по друго дело.

Разследването продължава.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Comments are closed.

Most Popular