Thursday, May 2, 2024
HomeАктуално от днесЗатворник избяга от общежитието в Самораново, намериха го до Паничище с прорезни...

Затворник избяга от общежитието в Самораново, намериха го до Паничище с прорезни рани

Дупнишки полицаи са установили на територията на община Сапарева баня, в близост до курорта „Паничище, 20-годишен мъж от Разлог, за когото е постъпил сигнал в полицията, че е избягал от Затворническото общежитие в Самораново. Там изтърпявал присъда.

Затворникът е бил на лек режим заради добро поведение и е работил в един от дърводелските цехове в Сапарева баня. След като в края на работния ден не се е прибрал в общежитието в Самораново, започнало и неговото издирване.

Мъжът е бил с повърхностни порезни рани по тялото. Оказана му е медицинска помощ, не се е наложило болнично лечение. 20-годишният е предаден от полицейските служители на затворническите власти.
По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Дупница. Уведомена е прокуратурата, съобщават от пресцентъра на МВР.

През 2017 г. лишеният от свобода Д. С. от затворническото общежитие в Самораново“. За целта извил решетката на прозореца на спалното помещение и посредством чаршаф, завързан за радиатор от парната инсталация, се  спуснал по фасадата на сградата.

За това престъпление му бе наложено  наказание „лишаване от свобода” за срок от 10 месеца при „строг“ режим.

При друг случай от 2016 г.  Ангел А. избятал от затворническото общежитие в Самораново, за да навести болното си дете. Той няколко пъти пускал молби до началника с молба да посети детето си. След като не получил зелена светлина, Ангел решил да предприеме крайни действия.

 

През 2014 г. друг затворник от Самораново успял да премине през телената ограда и тръгнал към гората. 40-годишният тогава Николай от Радомир имал 8-месечна присъда за кражба на метали, от която му оставали около 3 месеца.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular