Sunday, May 5, 2024
HomeСпортЗащо това старо Volvo V70 струва близо 33 млн. лева?

Защо това старо Volvo V70 струва близо 33 млн. лева?

Първото Volvo V70 не е модел, по който колекционерите точат лиги. Като изключим „наточените“ версии R, „шведът“ има репутацията на „бебевоз“, а често е използван и от майстори за превоз на инструменти и друго оборудване. Вероятно такава е съдбата и на синьото V70, което в момента се продава в Ню Йорк от dupontregistry.com. Скандинавското комби изглежда мръсно и „уморено“ на кадрите в обявата. A цената му изглежда като шега – 20 милиона долара (oк. 33 млн. лева). Всъщност сумата е толкова висока не заради самия автомобил, а заради уникалните му регистрационни табели.
На регистрационните табели на Volvo-то се чете надписът „NEW YORK“. В САЩ те могат да бъдат персонализирани до известна степен. Табелите на шведското комби всъщност са направени в края на 70-те години на миналия век, когато правителството за първи път разрешава т.нар. Vanity Plates. Преди около 50 години табелите са поръчани от бащата на продавача и оттогава остават в семейството. Според DuPontRegistry продавачът не осъзнавал колко ценни били регистрационните табели в действителност – но ни е трудно да повярваме на това, тъй като цената била обявена точно от него.

Почти 33 милиона лева за две парчета стара ламарина

Разбира се, има хиляди регистрационни табели New York във всеки магазин за сувенири на Голямата ябълка. Само табелите на това Volvo обаче са законни, т.е. легитимни пред властите. Разбира се, всеки трябва сам да реши дали си заслужава да даде за тях 33 млн. лева. На всичкото отгоре ще трябва да доказва пред полицаите доста често, че те не са само за шоу. Но да се върнем на V70: всъщност за него няма никаква по-точна информация – нито за моторизацията, нито за пробега, нито дори за годината на производство. Изглежда състоянието е повече от лошо, както доказват положението на чистачките на фаровете и липсващата решетка отпред отдясно. Но нали все пак Volvo-то е подарък. А на харизан кон зъбите не се гледат…/ autobild.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular