Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаЗа да не мислите по 24 часа за оцеляване, гласувайте с 24!,...

За да не мислите по 24 часа за оцеляване, гласувайте с 24!, призоваха в Джерман кандидатите от ГЕРБ – СДС

За да не мислите по 24 часа за оцеляване, гласувайте категорично с 24! С този призив се обърнаха по време на предизборна среща кандидатите от ГЕРБ – СДС към жителите на село Джерман.
Д-р Александър Паризов, който от години живее заедно със семейството си в дупнишкото село и бе народен представител в 45-ото НС от ГЕРБ – СДС, представи пред местните хора водача на листата Христо Терзийски и кандидатите: Михаела Крумова, Радослава Чеканска, Десислава Александрова, Мишел Виячева и Елка Лукарска – Ангелова.


“Във всяка една сфера се вижда, че е пълен колапс и хаос. Казват, че има увеличения на пенсии, заплати, добавки, социални помощи, а когато човек отиде да плаща, се вижда, че парите за нищо не му стигат. По Плана за възстановяване също нито стотинка не е влязла. Всичко е стопирано, вместо тази пари да влизат, да се усвояват в българската икономика, да има работни места и прехрана за населението – нищо.
Трябва да работим заедно и много усилено, за да изведем България от кризата. В листата имаме компетентни експерти – юристи, педагози, лекари, млади хора и такива с богат житейски опит. Знаем какви са проблемите, имаме опита и решенията, имаме знания и желание да работим”, с тези думи се обърна Терзийски към жителите на Джерман.


“Всеки един от нас го вълнуват обикновените човешки неща: да са здрави близките ни, да има какво да сложим на масата, да пазаруваме спокойно в магазина, да си покрием сметките, да можем да си подготвим и изпратим децата на училище. Това са елементарнште човешки неща, но ценни и важни
за всеки от нас. А т. нар. “промяна”, която се оказа пълна “подмяна”, ни върна десетилетия назад. Целта явно беше да се дестабилизира държавата. Успяха”, коментира Михаела Крумова от Кюстендил, която е трета в листата на ГЕРБ – СДС.
“Голяма част от моя професионален и житейски път премина в училище и в сферата на образованието. За мен и колегите от ГЕРБ – СДС темата “Образование” продължава да е актуална, дори и в днешните времена на кризи. Защото, освен грижа за насъщния, за сметките и за доходите, нас ни е грижа също за бъдещето на децата ни и за тяхното образование.


Ежедневно разговарям с родители, които са притеснени как ще подготвят децата си за училище. Много семейства днес живеят ден за ден, нямат предвидимост и сигурност. Затова ви призовавам на 2-ри октомври да спрем тази безтегловност и този пълен хаос, в които досегашните управляващи вкараха държавата ни”, призова Радослава Чеканска от Дупница – четвърта в листата на ГЕРБ –
СДС.
“И в моята община Бобов дол, близки и приятели са притеснени как ще изкарат зимата без дърва, с космически сметки на пелетите, с непосилни цени на тока. Притеснени са дали ще имат хляб на масата. Притеснени са от нестабилността, несигурността и хаоса в държавата. С ръка на сърцето: и аз съм притеснена, защото имам малко дете и сме обикновено, работещо българско семейство. И не само в Джерман, не само в област Кюстендил, а в цялата държава, хората искат управление, което да им гарантира сигурност”, заяви 5-ата в листата, коята е учител по професия – Десислава Александрова.


Пред фармацевта Мишел Виячева, която работи в родната си Сапарева баня и е 6-та в листата, хората изказаха своите притеснения от нововъведенията за електронни рецепти, които трябваше да гарантират по-добър достъп до лекарства и здравни услуги, но реално стана така, че вече има недостиг и
липса на много важни медикаменти.

“Преди година често се говореше за смяна на модела и много хора се подведоха, защото очакваха нещо по-добро. Но дойде инфлация и социална несигурност. Хората вече искат смяна на “промяната”. Видяхме, че лесно се обещава увеличение на заплати и пенсии, но трудно се развива икономиката, трудно се развива бизнес, трудно се изкарват пари, за да се плащат тези заплати и пенсии”, коментира Елка Лукарска – Ангелова от Кочериново, която е специалист по дентална медицина и 7-ма в листата на ГЕРБ – СДС.


“Народът е беден, хората вече плачат за насъщния. Каквото и да правят, по-добър от Бойко няма да намерят! Идва, прегръща те, снима се с теб – земен човек, народен”, с тези думи местният свещеник отец Кирил завърши срещата в Джерман.
*Купуването и продаването на гласове е престъпление

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. от сите тия безмислени писаници и снимки най ми аресаа ботушките на пръвио кадър

Comments are closed.

Most Popular