Friday, May 3, 2024
HomeНовиниБългарияЗа ден задържаха над 140 мигранти в Бургас

За ден задържаха над 140 мигранти в Бургас

Нови два опита за нелегален трафик на мигранти бяха разкрити в района на Бургас. Задържани са общо141 мигранти.

При първия опит – в товарен автомобил бяха установени 88 мъже от Афганистан, а при втория – 53-ма мъже също от афганистански произход.

Товарен автомобил с мигранти е задържан малко преди 07.00 часа тази сутрин в бургаския ж.к. “Меден рудник”. ТИР-ът е спрян в района на бензиностанция по бул. “Захари Стоянов”, като по последна информация е превозвал 88 мигранти – все мъже от афганистански произход.

От бургаската полиция съобщиха, че водач на товарния автомобил е 60-годишен северномакедонец.

Те са били натоварени в камиона с регистрационни номера от Република Северна Македония в района на Дебелт – около двайсетина километра от Бургас, като товарният автомобил се отправил към Бургас, където своевременно е спрян от полицейските служители на четвърто РУ- Бургас.

По случая е образувано досъдебно производство.

Всички 88 мъже са откарани към граничния полицейски участък в местността ” Ченгене скеле “, тъй като в Четвърто районно управления няма достатъчно място за тях.

Предстои прокуратурата в Бургас да повдигне обвинение на водача за трафик на емигранти.

Малко по-късно от полицията съобщиха за нови 53-ма задържани – отново нелегално преминаващи. Те също са с афганистански произход и са били заловени в района между селата Габър и Дебелт. Откарани са в граничния полицейски участък.

Нелегалните мигранти са открити в гориста местност между двете села.

“Превозно средство не е установено, явно са били там на изчакване до идването на такова, което да ги отведе от района. Към момента не ясно дали те са били от една група със задържаните в тира, това ще се установява”, каза Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас./БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular