Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПетричЗа ОФК „Беласица“ и ОХК „Беласица“ – нова възможност за финансиране срещу...

За ОФК „Беласица“ и ОХК „Беласица“ – нова възможност за финансиране срещу рекламна площ

Ташко СУЛЬОТОВ

Допълнителна рекламна площ иска спонсор на ОФК „Беласица“ в Петрич. Brobet Limited до този момент са финансирали ежегодно ОФК „Беласица“ със сума в размер на 60 хиляди лева.
След влизането на отбора във Втора професионална лига тези средства са удвоени на годишна база – 120 000 лв. подпомагане на клуба. Сега фирмата предлага еднократно да преведе по сметката на отбора 144 000 лв. заради доброто му представяне. Срещу посочената сума Brobet Limited са поискали допълнителни площи – на външните стени на зала „Арена Петрич“, на вътрешни стени и настилката в залата за реклама, които да ползват за срок от три години.

От ръководството на ОФК „Беласица“ посочват, че предложената от спонсора сума ще се използва за неотложния ремонт на спортните съоръжения в НСБ „Цар Самуил“, за да се отговори на изискванията на лицензионната комисия и отборът да се върне да играе у дома.

Brobet Limited закупи още екипировката на мъжкия тим на ОХК „Беласица“, а в момента се водят разговори също за ежегодно спонсориране и на този клуб.
Предвид огромните финансови средства, необходими за издръжката на футболния отбор и опцията за подпомагане и на мъжкия хандбал, предложението на фирмата Brobet Limited е една възможност, предвид търсените от ръководството на Община Петрич, за издръжката на двата клуба.

Общинският съвет ще има думата на редовното си заседание във вторник, 15 ноември от 13.30 ч.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular