Friday, May 3, 2024
HomeРегионБанскоЗвезди от Банско грейват на „Детски Пирин фолк – 2021”

Звезди от Банско грейват на „Детски Пирин фолк – 2021”

Четири малки звезди от школата на Марин Бърдарев ще изгреят на сцената на Летния театър в гр. Сандански.

Радостина Кехайова, Михаела Бояджийска, Мина Игнатова и Иван Джолев са класирани за участие на фестивала „Детски Пирин фолк – 2021”, който ще се проведе на 27 август в Летния театър в гр. Сандански и ще бъде излъчен директно по три национални медии.

Журито в състав: Юлия Цанкова – председател, Гуна Иванова, Валентин Спасов, Дали Иванова, Сергей Стойнев, Павлина Караджова и Ненчо Касъмов избраха двайсетте деца от цялата страна, които ще вземат участие във финала на фестивала.

Радостина, Михаела, Мина и Иван участват в национални конкурси и фестивали като „Орфеево изворче” – гр. Стара Загора, „Орфееви таланти” – гр. Калофер и гр. Пловдив, музикалната класация на радио „Хоризонт” – „Млади фолклорни таланти” в Студио 1 на БНР – гр. София. Участват в записването на първия самостоятелен албум на Школата по народно пеене и народни инструменти, както и участия на общи концерти с едни от най-известните музиканти от шоубизнеса в България, организирани от Марин Бърдарев с подкрепата на община Банско.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular