Friday, May 3, 2024
HomeРегионЗверско убийство потресе Микрево! Роми разцепиха черепа на 82-годишен дядо при опит...

Зверско убийство потресе Микрево! Роми разцепиха черепа на 82-годишен дядо при опит за грабеж, единият е малолетен

Кметът Венцислав Янев: Ако не се спре това и не се изселят тези хора от тук, грабежите и убийствата в селото ще продължат

Окръжна прокуратурата ще поиска мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 18-годишния, 13-годишният е наказателно неотговорен

Зверско убийство потресе жителите на благоевградското село Микрево. 82 годишен мъж бе открит мъртъв в дома си със жестока травма на главата. Черепът му е бил разцепен с остър и твърд предмет. Открил го е синът му, който живее в Благоевград, но всяка седмица посещава баща си.
Сигналът за престъплението е получен на телефон 112 , в събота, в 11:10 часа, съобщават от ОДМВР-Благоевград. Самото убийство е извършено в нощта на петък срещу събота, в двора на къщата на 82- годишния Иван, който през лятото спял под навеса. Предполага се, че той е чул навлизането на крадците и се е стигнало до фатална саморазправа. По думите на сина му, който пръв открива тялото, гледката е била потресаваща. Възрастният мъж е лежал убит и с размазана глава. Пред bTV той разказа, че е позвънил на полицията, която се е отзовала бързо на сигнала.
„Не можах да повярвам на гледката. Лежеше убит и с размазана глава. Страшна работа…”, разказа почерненият син. Криминалисти разследват възможността, възрастният човек да е починал следствие на удари със стари водопроводни тръби. „Аз не знам с какво точно е удрян, има разследващи. Но главата му беше размазана”, уточни покрусеният мъж. Той уточни, че домът е бил заключен с катинар. По негови думи от къщата не е взето нищо.
Двама младежи от селото на 13 и 18 години са били установени и задържани за часове от полицията.
„Цялото село ги познава. Още преди да дойдат разследващите, хората посочиха кои са евентуалните извършители. Това са едни и същи момчета, на 3-4 семейства от ромската махала, които са с непрекъснати набези, кражби и други нарушения. Явно няма как да ги спрат – законът ги закриля, защото са малолетни. Това ще е поредния случай на малолетен извършител на убийство, който няма да понесе никаква вина”, казва жена от селото.
И кметът на село Микрево Венцислав Янев потвърждава, че едни и същи младежи създават проблеми – крадат от коли и къщи. „Изпълнителите на тази случка са хората, които постоянно правят набези, разбиват коли, крадат по селото, влизат по къщи”, разказа управникът, който също е бил потърпевш.
„Не можем да ги спрем, защото са малолетни. При всеки опит от ромската махала твърдят, че ги бием и извършваме спрямо тях престъпления, а не те към нас. Ако не се спре това и не се изселят тези хора от тук, ние просто ще продължаваме с поредните грабежи и убийства в селото”, уточни кметът.
Спрямо малолетният предполагаем извършител е предприета полицейска закрила. В следващите 48 часа той ще бъде в специална стая.
В събота следобед стана ясно, че под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2, вр. чл. 198, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс.
Около полунощ на 29.07.2022 г. в двор на къща на ул. „Райна Княгиня“ в с. Микрево, община Струмяни, бил направен опит за грабеж над 82-годишния И.Ч. Вследствие на нанесените удари в областта на главата пострадалият починал.
Незабавно след постъпил сигнал е бил извършен оглед на местопроизшествието, претърсване и изземване на вещи и предмети, относими към случая, проведени са разпити на свидетели.
Извършителят на деянието е установен – О.О. (на 18 години). Събрани са доказателства, че заедно с наказателно неотговорно 13-годишно момче той е проникнал в имота на възрастния мъж, докато пострадалият спял. Нападнал го с твърд предмет с цел отнемане на пари. Не успял да ги намери, след което напуснал местопрестъплението.
С постановление на наблюдаващия прокурор О.О. е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа.
Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
А заради жестокото убийство жителите на Микрево ще излязат на мирно шествие. То ще се проведе на 6 август в 10.30 ч.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Не е само там в Микрево проблема с циганите.Нищо не става от тая измет.!!!!!!!!!!!!!!!!!!В.Дупница положението е същото .Полицията спи и се подиграва с пострадалите. От тая Държава благодарение на тия,предишните и по предишните Управници нищо не става.Само избори и далавери .Мангализация да края.Там ви е далаверата.Никакви закони .България майка за мангалите ,мащеха за Българите!!!!

Comments are closed.

Most Popular