Friday, May 3, 2024
HomeСпортЗрелищни битки и емоции по трибуните белязаха първата галавечер по кикбокс в...

Зрелищни битки и емоции по трибуните белязаха първата галавечер по кикбокс в Гоце Делчев

  • Мартин Миладинов от дупнишкият СК „Патриот“ срази Георги Атанасов от Годо Петрич с 3:0 съдийски гласа в категория до 52 кг

  • Треньорът Ани Минкова за пореден път беше част от съдийската колегия

Първата галавечер по кикбокс в Гоце Делчев ще остане в историята с много зрелищни битки и емоции по трибуните. Бойците дадоха всичко от себе си и не разочароваха местната публика, която още от сега иска догодина отново да стане свидетел на подобно шоу. Зала „Неврокоп Арена“ беше препълнена до краен предел, като имаше 1300 зрители, които се насладиха на двубои от много високо ниво. Местните зрители бяха доста патриотично настроени с оказаха мощна подкрепа за четиримата местни състезатели. В подгряващите срещи Михаил Генов от СК ЦСКА (София) се наложи с 2:1 съдийски гласа над Антонио Бошнаков от СК „Френдс“ (София) в категория до 52 кг, стил К1. Антония Маринова от столичния СК „Армеец“ пък победи сръбкинята Нада Кривачевич с 3:0. Местният боец Борислав Василев, който се подвизава за СК „Френдс“ (София) направи много хубав мач представителят на Сърбия – Петър Матич. Мачът бе на кантар, но след тежък нокдаун във втория рунд, Василев придоби преимущество и се поздрави с победата. В люто дерби на Югозападна България Таньо Дикански от Гоце Делчев, играещ за СК „Френдс“ (София) се изправи срещу Валентин Шуманов от СК „ГО-ДО“ (Петрич). Това бе и една от най-завързаните срещи.

Състезателят от Петрич искаше да приключи бързо мача и се впусна в търсене на нокаут още в първия рунд. Таньо обаче подходи стратегически, изчака съперника си да се умори, след което взе инициативата и го отказа с технически нокаут в третия рунд. Гвоздеят на вечерта несъмнено бе битката между местния любимец Костадин Кърджалийски и сърбинът Едвард Земанко в категория до 91 кг стил К1. В главната среща на галавечерта българинът направи невероятен мач срещу доста корав съперник, чийто треньор е националния наставник на Сърбия. Двубоят бе равностоен до втория рунд, след което Коцето взе инициативата и в третия рунд при оставащи 20 секунди до края го нокаутира, за да изправи цялата публика на крака. В други от срещите Илия Вукчевич от Черна гора победи Георги Николов от „Френдс“ с 3:0 съдийски гласа до 67 кг, а Атанас Андреев (Bahchevanov Fight Academy) се наложи над Михаил Рангелов („Про Файт“ Сандански) също с 3:0 в категория до 75 кг.

Огнян Минчев от СК „Мусаши“ (София) победи Иован Смилич от Сърбия с 3:0, а Илия Ненов от СК „Спартак“ (Пазарджик) изкова успех с 2:1 гласа на реферите над друг сърбин, а именно Милуш Дакович. „Като организатор на веригата изказваме благодарности на всички, които се включиха и ни помогнаха за това трудно за организиране събитие. Благодарим на нашите местни приятели от Гоце Делчев и на общината в лицето на кмета Влади Москов. Той обеща галавечерта в града да стане традиция, както стана и в Дупница, където всяко едно издание шоуто се чака с нетърпение и е едно от главните спортни събития през годината“, коментираха организаторите от „Про Файт“.
Дупнишкият СК „Патриот“, който традиционно се представя много силно на подобни галавечери, се отличи с едно участие. В друго югозападно дерби Мартин Миладинов победи Георги Атанасов от Годо Петрич с 3:0 съдийски гласа в категория до 52 кг. Това беше неговата първа изява на професионалния ринг, като от дупнишкия клуб останаха доволни от представянето му. По думите на специалистите в клуба той се е справил доста добре, слушал е указанията и е водил двубоя си както трябва. Треньорът в СК „Патриот“ Ани Минкова за пореден път беше част от съдийската колегия, като всички рефери на шоуто в Гоце Делчев се справиха блестящо със задачите си.

RELATED ARTICLES

Most Popular