Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаЗрелостниците от гимназия „Христо Ботев” получиха дипломите си

Зрелостниците от гимназия „Христо Ботев” получиха дипломите си

  • Голяма част от завършващите са отличници, искат да продължат образованието си в чужбина

 

Зрелостниците от дупнишката гимназия „Христо Ботев” получиха дипломите си на официална церемония. Повечето от випускниците завършиха с отлични оценки и имат намерение да учат в престижни университети в Европа и Америка.

Отличничката на гимназията Албена Добринова ще учи за архитект.
Голяма част от гимназистите са отличници.
Зрелостниците на вълнуващата церемония

Церемонията по връчването на дипломите на зрелостниците се състоя в голямата заседателна зала на община Дупница. С много вълнение, целувки и прегръдки се разделяше с любимите си ученици директорката на гимназията Геновева Ризова. Директорката Ризова връчи дипломите на зрелостниците и награди отличниците на випуск 2019. Тя им пожела да са живи и здрави и да сбъднат мечтите си.

Много от завършващите са деца на дупничани, които работят в Германия, Англия, Италия и Америка и планират да продължат образованието при родителите си и да се съберат със семействата си в чужбина. Други ще се реализират като лекари, инженери и учители в България. Голямата мечта на отличничката Албена Руменова Добринова с 5,57 успех е да стане архитект и да се реализара както в родината си, така и зад граница.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular