Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСамоковИванчева дели килия с акушерката от Самоков, пребила пеленаче

Иванчева дели килия с акушерката от Самоков, пребила пеленаче

Бившата кметица на столичния район “Младост” Десислава Иванчева, която бе осъдена за корупция, дели килия заедно с акушерката от Самоков Емилия Ковачева. Ексуправничката е в женския затвор от близо месец. Там беше изпратена и заместничката й Биляна Петрова, като двете получиха съответно 6 г. и 5 г. лишаване от свобода. Преди това изтърпяваха последователно мерки –задържане под стража и домашен арест. За да намалят престоя си в Сливенския затвор двете жени са пожелали да работят. Десислава Иванчева ще започне работа в кухнята, а Биляна Петрова ще работи в обект извън пределите на затвора, съобщава България днес.

Стана ясно още, че Иванчева дели една килия с акушерката Емилия Ковачева от Самоков, която преди година бе осъдена окончателно на 18 години затвор. ВКС потвърди присъдата й за това, че  през 2015 година, по време на 24-часово дежурство в болница “Софиямед”, в продължение на около час и половина е била с юмруци и е душила 3-дневното тогава момиченце, като му е нанесла поне 39 удара. Детето имаше множество травми, включително счупена черепна кост и само адекватната лекарска намеса впоследствие предотврати неговата смърт.

Бившата пък кметица на „Младост” Десислава Иванчева влезе в затвора на 10 ноември. Тя бе изведена от дома си със съдебна охрана,  след като Върховният касационен съд излезе с окончателна присъда. Делото срещу нея е за корупция – искане и получаване на подкуп в размер на 75 000 евро от  строителния предприемач Александър Ваклин.Нейната заместничка Биляна Петрова ще бъде в затвора 5 години, а Петко Дюлгеров – 4.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular