Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионДупницаДва дни без вода в Яхиново, в селото готвеха протест

Два дни без вода в Яхиново, в селото готвеха протест

Некоректни абонати дължат около 20 000 лева, но имаше авария, посочи управителката на „ВиК – Дупница

Възстановиха водоподаването в дупнишкото село Яхиново, което посред зима остана без вода за 2 дни. “В Яхиново вече има вода. Пусната е днес (14 декември) към 13 часа, след като е отстранена аварията”, каза управителката на „В и К – Дупница” ЕООД Красимира Иванова. На въпрос на в. „Вяра” борчовете, натрупани от некоректни абонати, ли са причината за спирането на водата в селото, управителката отговори отрицателно. „Вода нямаше заради авария. Ние всеки ден преустановяваме захранването на длъжници, но никой, освен те, не разбира за това. Длъжниците в Яхиново са уведомени, че трябва да си платят водата преди повече от месец”, каза Иванова.

Липсата на вода изнерви до краен предел жителите на най-многолюдното село в община Дупница. Гневът на яхиновци се изля предимно в социалните мрежи. Имаше призиви в петък (16 декември), когато ще се проведе заседание на Общинския съвет, жителите на селото да отидат пред община Дупница и да си потърсят правата с протест. Апелираше се още за искане на оставките на управителя на В и К дружеството Красимира Иванова, ръководителя Атанас Бельов, председателя на Общинския съвет Костадин Костадинов. Имаше и призив да бъдат събрани подписи от населението, тъй като в селото са категорични, че преустановяването на водоподаването е незаконно.

„Оставиха ни два дни без вода, защото има неплатени сметки на хора от селото. Не е редно заради определени хора да страда цялото село. По фейсбук кметът на селото г-жа Скоклева съобщи, че спират водата, защото има нередовни платци от години. От В и К обаче лъжат, че водата е спряна заради авария! Служители са предупредени да казват, че водата е спряна заради авария, а не заради задълженията! Лъжат! Не е редно да наказват всички! Да спират водата само на тези, които не си плащат! Защо ще страдаме и ние, коректните платци?! Ще гръмнат водопроводите?!”, заяви  Василка Петрова, която се обади в редакцията, за да се оплаче.

„Некоректните платци в Яхиново са над 20 и дължат около 20000 лева”, посочи управителката на „В и К – Дупница”. Заради финансовите проблеми и запорирани сметки работещите в общинското дружество не са взимали заплати от месец септември.

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular