Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаИво Ников "хакна" младите юпита с амбиции към местната власт

Иво Ников “хакна” младите юпита с амбиции към местната власт

Радослав Рашков и Константин Илчев отлетяха от политическия небосклон в Дупница

След серия от разправии и политически битки Иво Ников надделя и се включва в надпреварата за кметския пост в община Дупница. Компютърният специалист, който е сред учредителите на „Да, България“ в града и председател на партията с национален лидер Христо Иванов е издигнат от ПП „Продължаваме промяната“, като е и водач на листата с кандидати за общински съветници нея влиза още бившият депутат от коалиция „Демократична България“ Николай Табаков, който е на четвърто място в списъка. Както е известно, местната организация на Промяната номинираха за кмет икономистът Радослав Рашков, а за водач на листата с общински съветници – Константин Илчев, който има юридическо образование от Правния университет в Ница, където е и преподавател.

Радослав Рашков и Константин Илчев

Според запознати, до последно лобитата на “Продължаваме промяната” и “Да, България” са били в противоборство за това кои да са лицата на коалицията в предстоящата надпревара за местната власт. От партията на Кирил и Асен настоявали за нови лица, чийто профил би могъл да привлече млади и образовани избиратели, изтъквайки професионалните качествата на Рашков и Илчев, както и тяхното чисто политическо минало.

В крайна сметка очевидно статуквото е надделяло, като коалицията ще заложи на хора като Ников и Табаков, които очевидно имат натрупан опит в политическия и обществен живот на местно и национално ниво.

Месец преди изборите обаче, лобито около Рашков и Илчев напуска разочаровано политическия спектакъл. “Чувствахме се като мюрета на Иво Ников. Дупница имаше шанс в местната власт да влязат нови, млади и образовани хора. Доказани професионалисти в международен мащаб. Но очевидно партийците се страхуват от такива лица, защото не са системни играчи. И Рашков и Илчев напуснаха разочаровани. С тях си тръгнаха и голяма част от хората в коалицията, подкрепящи истинската промяна”, коментираха от “кухнята” на партията.

Припомняме, че номинираните от ПП юпита успяха да блеснат с впечатляваща експертиза. 36-годишният Рашков, който е икономист по образование, работи в банковия сектор в сферата на управления на риска. Владее 3 езика. За водач на листата бе лансиран Константин Илчев, който е със завършени три магистърски програми към Правния университет в Ница. Те са по Бизнес право, Юридическо управление на риска и Устойчиво развитие и данъчна стратегия на фирмите. През 2017 година придобива правна докторска степен, защитавайки дисертация на тема „Енергийна ефективност и право“.36-годишният доктор е работил като правен консултант в Община Банско и в Община Ница. Има дългогодишен стаж в частния сектор, заемайки ръководни постове в различни международни компании. Паралелно с това преподава в бакалавърските и магистърски програми на университета в Ница Cote d’Azur.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular