Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаСлед престрелки и обиди: Избраха д-р Стефан Николов за управител на общинската...

След престрелки и обиди: Избраха д-р Стефан Николов за управител на общинската болница в Дупница

Кметът Първан Дангов ругае на „политически мръсник”

Д-р Стефан Николов е новият управител на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Дупница. Той е рентгенолог в общинската болница и досегашен управител на медицинския център към нея. „Мога да кажа за себе си, че съм кореняк дупничанин. Тук съм завършил средното си образование. През 1987 г. съм завършил медицинския факултет. След това съм покрил абсолютно всички изисквания, свързани със специализация, която вече се води образна диагностика. Имам квалификация, свързана с ултра саунд диагностика. Имам и диплома за здравен мениджмънт и в момента изпълнявам функцията управител на медицинския център. Повечето от трудовия ми стаж премина в общинската болница.

Д-р Стефан Николов е новият управител на МБАЛ „Свети Иван Рилски“

С колегите се познаваме много добре, работим много добре. Затова вчера всички завеждащи отделения ми гласуваха доверие и се надявам, че оттук нататък нещата ще се завървят. Всичко, свързано със здравеопазването, няма да претърпи някакви трусове и сътресения. Болницата работи добре“ каза д-р Николов.

Той изрази надежда, че лечебното заведение ще продължи по същия път, въпреки малкия си управленски опит, тъй като има пълната подкрепа на кмета, досегашния медицински управител на болницата д-р Крум Бонев и вече бившата прокуристка на здравното заведение Мария Жайгарова. Новият управител бе избран единодушно – с гласовете на присъстващите в залата 28 съветници, на извънредно заседание на Общинския съвет и ще бъде на поста до провеждането на конкурс и избирането на постоянно действащ управител, но не по-късно от 6 месеца. Той бе освободен като управител на медицинския център, като тази длъжност ще бъде заета от ортопеда д-р Любомир Таушански. Стана ясно, че д-р Николов е подкрепен от колегите си, завеждащи отделения, на проведено предния ден събрание, включително и с декларация. Както и че има подкрепата и на кмета Първан Дангов и председателя на Общинския съвет Костадин Костадинов, който при обсъждането посочи, че трябва да се помисли за възнаграждението на управителя. Брутното възнаграждение на шефа на болницата е 3 000 лв., а с удръжките – около 2 500 лв. При 1 000 000 лв. бюджет на лечебното заведение. Не са много желаещите да се кандидатират за управител на болницата. Всички знаем, колко е трудно. Затова е време да помислим за заплатата. Много е важно и какво ще стане на конкурса за управител на 4 април, коментира председателят.

И на това заседание се чуха взаимни нападки, обвинения, обиди. Словесната престрелка отново бе между общинския съветник от ГЕРБ Емил Гущеров и кмета Първан Дангов. Ябълката на раздора този път бе изказване на съветника, че в общината няма организация. „Темата, която се поставя за извънредно разглеждане, е изключително важна. Но аз се притеснявам от едно нещо – в залата има колеги юристи, в общината има юристи и е един огромен пропуск, че те не са казали за конфликта на интереси на д-р Бонев. Само преди по-малко от две седмици ние гласувахме избор на временен управител. Какво показа това наше действие? Че липсва управленска мощ, липсва организация“, заяви Емил Гущеров. Той бе прекъснат от Първан Дангов, че излиза извън дневния ред. Стигна се до скандал, при който съветникът отново засегна темата за В и К, споразумението за присъединяване към „Кюстендилска вода“, цената на водата и обсъждане на проблемите в сектора на извънредно заседание. „Отново обсъждаме тема, която само преди 10 дена поради липса на юристи, поради липса на информация или поради желание за създаване на организиран хаос в лечебното заведение ние днес отново ще провеждаме процедура. Кога най-после ще стане ясно, че първите три месеца вече изтекоха и тази общинска администрация трябва да намери формата и начина да работи по правила?“, каза Гущеров.

От микрофона той заяви още, че преди дни кметът вдигнал скандал в денонощен магазин в града. „Днешната сесия не се провежда по моя вина. Най-малкото аз съм човекът, към когото, г-н Гущеров, Вие трябва да имате такива въпроси“, отговори Първан Дангов. При разразилия се скандал градоначалникът заяви, че няма да позволи на Емил Гущеров да говори лъжи от микрофона.  Даде му и съвет да уважава институцията Общински съвет, да проявява комплекси в офиса на ГЕРБ, да не превръща заседанията в цирк и „да си пие хапчетата”. Иронично дори му предложи психиатрична помощ. Освен това го нарече : „най-големият политически мръсник “ и „политически нечистоплътен“.

Засегнат, Гущеров заяви, че поведението на Дангов е нагло и арогантно и ще подаде жалба в съда за обида. „Тези унизителни, грозни дебати не водят до нищо добро, но аз като председател, а и който и да е председател не може да направи нищо“, опита се да омиротвори залата председателят Костадин Костадинов, който също бе нееднократно репликиран от двамата политически опоненти.

RELATED ARTICLES

8 COMMENTS

  1. Алкохолиците се събраха Стив Николов с Таушански и Първанко!

  2. Стиви е готин на маса.Купонджия е.Поне не е лош като се накърка.Ама другите двама са опасни като прекалят.

  3. Купонджия е Стиви ама го слагат негови другари по чашка да им е кукла на конци

  4. Трезвен ли беше като го избирахте? Че обикновено още преди обед е на черешата..

  5. Наздраве Първане! Къркай си и се не плаши! Я в Каваклия, я в Брезите, я в общиата , без значение, къркай си!!!

  6. Важното е аз как се набутах от любовница на Бонев през един-двама в СДС/КОД и сега как уредих на бездарната си дъщеря гаджето за шофьор на кмета. Ще ви кажа кой спи сега у нас в Крайници по-късно… аз на всяка тема за болницата давам мнение, нищо че не работя там и нищо не разбирам! Все пак съм много оборотна..

  7. аааа весела к..вата от кафето на пазара веднага се сетихме

  8. Още един пияндур да прави компания на пияната денонощно общинска управа на Дупница

Comments are closed.

Most Popular