Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСанданскиИзненада от Сандански! Коко Динев върна Наджи Шенсой в България

Изненада от Сандански! Коко Динев върна Наджи Шенсой в България

След 7 г. отсъствие, култовият треньор поема Вихрен 

Изненадващ трансфер осъществи Вихрен. Тимът от Югозападната Трета лига има нов треньор. Това е Наджи Шенсой. 65-годишният специалист, роден в бивша Югославия се завръща в българския футбол след 7 години отсъствие.

Той ще замени Йордан Боздански, който наскоро бе назначен за старши треньор на мъжкия отбор на ФК Вихрен Боздански.

Само две седмици престоя на поста сиБоздански. Той води наличните футболисти в три контролни срещи. Във вторник вечерта е имало спешен разговор между него и финансовия благодетел на Вихрен Константин Динев. Двамата са се разбрали Йордан Боздански да се завърне на старата си длъжност – директор на ДЮШ на клуба, а Наджи Шенсой да заеме неговото място в мъжкия отбор. Боздански ще води за последно мъжкия отбор в контролния мач срещу ЦСКА 1948 ІІІ на стадион НСА.

Роденият в Призрен, Косово, Наджи Шенсойсе налага като едно от най-известните имена на футболните Балкани.

Като футболист е играл на поста полузащитник в турските отбори Манисаспор, Ванспор, и Тарисспор през периода от 1988 до 1993 година.

Треньорска дейност започва през 2000 година като помощник треньор на турския Истанбулспор. В България пристига през 2003 година в треньорския щаб на Славия, по-късно е бил в Беласица Петрич, Пирин Благоевград, Вихрен Сандански, Локомотив Пловдив, през сезон 2015/2016 се завръща отново в Пирин Благоевград.  След това е треньор на албанските Кукъс и Билис,  турския  Генчлербирлиги, азербайджанския Туран (Товуз), северномакедонските Пелистер и Македония (Гьорче Петров), а за последно бе треньор на косовския ФК Билис.

Ръководството на клуба приветства завръщането на Наджи Шенсой в Сандански и му пожелава много успехи с представителния отбор.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular