Thursday, May 2, 2024
HomeБизнесИзправят на съд Пульо от Петрич, убил съсед с дръжка на вила...

Изправят на съд Пульо от Петрич, убил съсед с дръжка на вила и сабя

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе обвинителен акт срещу Б.К., известен с прякора Пульо, убил съсед с дръжка на вила и сабя. „Пульо“ живял в къща в „Шекер махала“ в Петрич в непосредствена близост до изкупвателен пункт за отпадъци от черни и цветни метали.

На 31.05.2014 г. децата на съседите му играели с топка на улицата, топката паднала в двора, което вбесило Пульо. Той започнал да псува децата, което предизвикало разпра с майката на едно от момчетата. По- късно дошли още роднини на детето, които хвърляли бутилки и камъни към къщата на Пульо. Последвало сбиване между участниците в конфликта. Обвиняемият успял да отбие няколко удара и да премине през портала на пункта, където се оказал изправен срещу С.М. Желязната врата се затворила след тях и те останали сами. Пульо  държал в дясната си ръка парче от дървена дръжка на вила, а в лявата – сабя. Той започнал да бие противника си, който го призовавал да престане. Обвиняемият замахнал и му нанесъл удар с дръжката в лявата част на лицето и още няколко в областта на главата. След това пострадалият паднал на земята и останал да лежи без видими признаци на живот.

След това той отишъл в районното полицейско управление и се предал. Пострадалият починал. От заключението на съдебно-медицинската експертиза се установява, че в резултат на нанесените удари в главата на мъжа при инцидента се е стигнало до многофрагментно счупване с разместване на костните фрагменти, довело до разхерметизиране на черепната кутия. Това създало обективна възможност за развитие на менингит, станал непосредствена причина за смъртта. Предстои делото да продължи в съда.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular