Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБобов долИма арестуван за масовото рязане на гуми в Бобов дол

Има арестуван за масовото рязане на гуми в Бобов дол

Има задържан за нарязаните десетки автомобилни гуми в Бобов дол.

Както „Вяра” съобщи, 31 жители на миньорския град осъмнаха в неделния със спукани гуми на автомобилите си. Социалната група „Забелязано в Бобов дол” буквално бе залята със сигнали на пострадали от вандалската проява. В т.нар. квартал „Еверест” бяха унищожени гумите на почти всички паркирани автомобили. При един от автомобилите се вижда, че гумите са нарязани с нож, а други – продупчени с шило.

Според потърпевшите мотив за престъплението няма. Кметът на Бобов дол Елза Величкова коментира пред bTV, че е разговаряла със служителите на реда. По думите й деянието не е целенасочено, а актът на вандалщината е бил на случаен принцип.

Според местните и друг път е имало подобни престъпления, но не в такъв мащаб. Съмняват се това да е дело на непълнолетни.

Сред потърпевшите е и изпълнителят Борис Дали – две гуми на колата му са били спукани.

„Не може да се каже кой е. Предполагам, че полицаите ще го намерят, защото нашият град по принцип е спокоен, малък, няма такива инциденти. Ставало е през годините, не е да кажем на 100%, че няма. Но се надявам да го намерят, защото наистина много гадна, вандалска постъпка от страна на тези, които и да са“, сподели Борис Дали пред Нова телевизия.

Жители на Бобов дол предполагат, че автомобилните гуми може да са били спукани и с цел да се създаде повече работа за местните сервизи. Общата стойност на нанесените щети вероятно е за няколко хиляди лева.

RELATED ARTICLES

Most Popular