Saturday, May 4, 2024
HomeАктуално от днес"Има такъв народ" започна кампанията си от Рилския манастир

“Има такъв народ” започна кампанията си от Рилския манастир

Кандидатите за народни представители на ПП “Има такъв народ” от Кюстендилска област дадоха официален старт на предизборната си кампания от Рилския манастир.

От партията поясниха, че са избрали Светата Рилска обител, за да отправят послание към всички българи, независимо дали са симпатизанти на ИТН или не, че най-важното е да запазят вярата си в доброто, а когато в обществото са прокарани твърде много разделителни линии и то пред предстоящи дни на изпитания, всеки трябва да потърси своя път към разбирателството в името на общата цел и благо.

“Днес официално започнахме предизборната кампания за 10 МИР – Кюстендил от най-святото в България място – Рилската света обител! Минахме по стръмната пътека до гроба на Св.Иван Рилски, минахме през провиралото, пихме вода от аязмото и се помолихме на молитвената скала на светеца. Отправихме молитви за здраве и успех! С днешния ден и снимките, които ще видите, се надявам да ви дадем още доказателства, че има много неща в България, за които си заслужава да се борим!”, каза водачът на листата на ИТН за област Кюстендил Виктория Василева.

Тя изрази надежда, че посланията на “Има такъв народ” ще стигнат до повече хора, въпреки че не може да се провеждат срещи с по-големи групи симпатизанти. “Като начало всички имаме нужда да променим начина си на мислене, като разберем, че във всяко едно действие и всяко едно дело трябва да търсим съгласие, а не това, което ни разделя. Има конкретни управленски решения, които трябва да бъдат взети за най-наболелите проблеми – високите цени и за състоянието на здравната система”, коментира Василева.

Тя беше категорична, че ИТН има конкретни решения на тези проблеми. По думите й служебното правителство вече изпълнява част от предложените от партията мерки и по-конкретно за овладяване на цените на електроенергията. Тя допълни, че “Има такъв народ” биха управлявала без суета, а само в името на бързото овладяване на кризите.

„Служебното правителството носи отговорност за всяка своя стъпка. Лично аз не одобрявам начина, по който беше въведено изискването за зеления сертификат. Ваксинацията трябва да бъде лично решение и не само лично, но и информирано решение. Човек не трябва да взима решения под угрозата от наказания, а да вземе това решение с мисълта, че това е по-доброто решение. Трябваше повече време за зеления сертификат да бъде дадено. Ще проличи дали тези мерки ще дадат резултат и ще започне овладяване на епидемията“, коментира още Василева.

Тя и кандидатите за депутати запалиха свещички за здраве, след което посетиха и пещерата на Св. Иван Рилски.

Накрая всички от ИТН пожелаха на българския народ вяра и кураж в предстоящите тежки дни и зима и подчертаха колко важно е на 14-и ноември да бъде взето правилно решение.

“Нека всички подкрепим истинската промяна, предложена от „Има такъв народ“ с №24 в бюлетината”, завършиха от “Има такъв народ”.

Купуването и продаването на гласове са престъпления 

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. Много правилно сте започнали агитация от Рилския Манастир.На тия избори само мечки,зайци ,вълци и мишки ще са ви избиратели.

  2. Кампанията им е като нелегално движение.Никой не ги търси, ама те се крият у гората.

Comments are closed.

Most Popular