Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендил"Истината ще излезе"! Министър Терзийски коментира доклада на ОЛАФ в Кюстендил

“Истината ще излезе”! Министър Терзийски коментира доклада на ОЛАФ в Кюстендил

Краси Ценкова

Разследването по купените полицейски джипове с европейски пари е деяние, което е извършено и по документи, а когато има документи следите остават и истината ще излезе наяве, каза в Кюстендил вътрешният министър Христо Терзийски по повод скандала с доклада на ОЛАФ.

“Явно има сериозен проблем при провеждането на процедурите по обществената поръчка и както каза вчера премиерът, се получава ситуацията, при която крадецът вика “Дръжте крадеца”. Всеки има право на коментар, но в крайна сметка процесуално-следствените действия се провеждат под наблюдението на прокурор от Специализираната прокуратура. В края на краищата не можем да подлагаме на съмнение докладите на европейските служби за контрол на изразходването на средствата от ЕС”, коментира още Терзийски.

В родния си град Кюстендил той присъства на открит урок при откриване на площадка по безопасност на движението в кюстендилското ОУ “Паисий Хилендарски”.

По повод усложняващата се обстановка с коронавируса в страната министърът заяви, че от 13 март м.г. досега са образувани над 3 300 досъдебни производства, които в основната си част са за неспазване на карантина. Вече има и над 600 присъди, произнесени от съда, по които са наложени различни по тежест наказания, посочи Христо Терзийски.

“Нашата основна задача е по преодоляване на здравните последици от коронавируса – контрол на заповедите, които се издават от здравния министър, и по НК. “Огромни усилия ни костват от една страна проверките на гражданите, които са поставени под карантина, а от друга страна – мерките за безопасност на обществените места. Това е ежедневна дейност, която ние изпълняваме и следим стриктно за максимално високи резултати”, допълни още министърът.

Той отказа да коментира твърденията в града, че той ще бъда водач на местната листа на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Тоя е интелектуален инвалид. Не коментирам физиономията му – човек не си я избира. Горката полиция и ние горките! Раздава присъди, чупки в кръста, нищо мъжко в поведението му! Ужас! Ууужассс!!!

Comments are closed.

Most Popular