Saturday, May 4, 2024
HomeРегионПерникИстински боец! Стиви се завърна в Перник здрав, посрещнаха го със сълзи...

Истински боец! Стиви се завърна в Перник здрав, посрещнаха го със сълзи от радост и аплодисменти

Стивън Валериев, момчето от Перник, което миналата година обедини стотици хора с добри сърца в битката му срещу коварна болест, вече си у дома! Стивън се прибра в Перник като победител, здрав! Той не можеше да бъде лекуван у нас – няма болница, която да може да приложи необходимата терапия.

Със сълзи на радост десетки негови приятели и роднини прегръщаха момчето, което мина много тежко лечение в Германия.

На място бяга и всичките му съотборници и треньорите от Академия Металург (Перник), където Стивън е футболист и които изиграха съществена роля за събиране на средства за лечението му и до последно го подкрепяха с лозунги.А Стиви се разплака от щастие.

На стената на блока, където живее 14-годишното момче, бе прожектиран клип за силата на младия футболист и семейството му в борбата с коварното заболяване.Празнуването и победата на живота бе отпразнувано и от заря в небето, показа репортаж на местния канал Струма.

Майката на Стивън – Елизабета Владова, се обърна към всички приятели на сина си и каза: „Радвам се, че Стиви има приятели като вас. Ако не бяхте вие, това, което сега се случва, нямаше да е реално. Благодаря ви!“„Поклон към всички, познати и непознати, които се включихте в нашата кауза“ – допълни майката на Стиви.

Напомняме, че Стивън Валериев Бориславовбеше диагностициран с рядката болест Сарком на Юинг, а сумата, която беше необходима за лечението му беше близо 600 000 евро. С много кампании, с подкрепата да много хора и организации сумата за неговото лечение бе събрана и днес Стивън се усмихва отново!

RELATED ARTICLES

Most Popular