Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаИ ПГ „Христо Ботев” помага на детско отделение в общинската болница в...

И ПГ „Христо Ботев” помага на детско отделение в общинската болница в Дупница

И Профилираната гимназия „Христо Ботев” се включи в коледната благотворителна инициатива за събиране на средства за ремонт на детското отделение на общинската болница в Дупница. По идея на учениците от няколко дни във фоайето на учебното заведение има базар, на който учениците продават сладкарски изделия и вкусотии.

До щандовете с бисквити, сладки, кексове, солети  е разположен красив кът с коледна елха и украса, където учениците могат да си правят снимки, качвани впоследствие в социалните мрежи.

„Тази година решихме в училището да направим благотворителен  базар, за да подпомогнем определена кауза, и кът за снимки, който да допринесе за коледния дух. С председателя на ученическия съвет Ивона Фалина обмисляхме доста време каква да бъде благотворителната ни кауза и накрая се свързахме с Ротари клуб, които тази година решиха да подкрепят детското отделение в общинската болница.

Учениците се похвалиха, че базарът върви много добре.

Всички знаем какви са условията там, екипът е много добър, но няма база. Затова ще им помогнем да направят ремонт. Засега базарът върви много добре. Всеки ден има по два класа, които правят базара, и събираме по около 500 лева. Досега минаха половината класове и има още 5 класа. Дано да бъдем полезни”, каза Ангела Миланова, която е зам.- председател на ученическия съвет. Каква е събраната сума, ще стане ясно след 23 декември.

Красива елха и кът за снимки допринасят за коледния дух в гимназията.

Това е първата благотворителна инициатива в гимназията след 2019 г. и прекъсването заради пандемията.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular