Wednesday, May 1, 2024
HomeСпортКадетите на "Рилецо" спечелиха квалификацията в Казанлък, класираха за финалите в "Арена...

Кадетите на “Рилецо” спечелиха квалификацията в Казанлък, класираха за финалите в “Арена Самоков”

 

Кадетите на “Рилски спортист” спечелиха квалификационния турнир в Казанлък и се класираха за финалната надпревара на държавното първенство, която ще се състои от 7 до 13 юни в Самоков.

Възпитаниците на Борислав Трифонов Кадетите надиграха последователно столичните “Ахил” (90:62) и “Славия” (86:69), “Шампион” – Пк (95:45) и варненския “Стар баскет” (82:69). В последния двубой, който нямаше никакво значение за класирането, самоковци загубиха от домакина “Розова долина” с 56:69.

Спортната проява в Града на розите бе много тежка, тъй като само победителят получаваше правото да продължи на републиканските финали, в които ще се пуснат 8-те най-добри отбори в страната в тази възрастова група.

Кадетките на “Рилецо” пък не съумяха да повторят успеха на връстниците си и да се класират за финалния турнир на държавното първенство. “Скиорките” паднаха и в двете срещи в квалификационния турнир във Варна – от “Доростол” (Силистра) с 57:62 и от домакините от “Черно море” с 48:75, което не им позволи да преминат надпред.

Голямо влияние върху крайния изход на мачовете оказаха и контузиите на ключови фигури в самоковския състав, заради което наставничката Маргарита Маринкова използва по-млади момичета без нужния за такива сблъсъци опит.

RELATED ARTICLES

Most Popular