Saturday, May 4, 2024
HomeРегионСапарева баняКалин Гелев в Ресилово: Ремонтът на филиала на ДГ „Св. Анна“ е...

Калин Гелев в Ресилово: Ремонтът на филиала на ДГ „Св. Анна“ е сред най-големите ни успехи

Имаме проектза водопровод от р. „Горица“и асфалтиране на 5 улици, каза кандидат-кметът на ГЕРБ на предизборна среща

Ремонтът и модернизацията на филиала на ДГ „Св. Анна“ и изграждането на спортна площадка са сред най-големите успехи на община Сапарева баня в Ресилово за последните 4 години. Това посочи на предизборна среща в селото досегашният кмет на планинската община Калин Гелев, който е кандидат за трети мандат и води листата с кандидати за общински съветници на ПП ГЕРБ. За периода цялостно са изкърпени улиците „Синчец“ и „Трети март“. Направено е укрепване на ул. „Асаница“, като е почистено и дерето Асаница. На ул. „Рила“ са извършени ремонтно-възстановителни работи и са поставени решетки.

Цялостно ремонтирани и обновени са двете зали на първия етаж на административната сграда на кметството. Извършени са аварийно-възстановителни работи и реконструкция на път, отводнителна система и пътни съоръжения и е положена асфалтова настилка на местния път, водещ към манастира „Покров на св. Богородица“, подчерта Калин Гелев. Кандидат-кметът, който има зад гърба си два последователни успешни мандата, посочи още, че през изминалите 4 години своевременно са доставяни дърва за огрев на нуждаещите се. Общината е ремонтирала изцяло и е оформила детска площадка в градинката до ул. „Рила“. Освен това е извършено и въвеждане на кадастрална карта.

Общината внесе проект за енергийно обновяване на  сградата на кметството на Ресилово, като кандидатства за финансиране от Фонда за енергийна ефективност. Изготвени са проекти за асфалтиране и оформяне на тротоарите на улиците „Любен Каравелов“, „Изгрев“, „Васил Коларов“, „Пирин“ и „Стефан Караджа“. Изготвен е работен проект за довеждащ водопровод от р. „Горица“ до резервоар – висока зона и свързване със съществуващ резервоар с дължина над 4 000 м. Изготвен е и работен проект за оформяне на училищния двор с две спортни площадки, съблекални, санитарни възли и беседка с паркинг.

На събранието бяха и кандидат – съветниците Любомир Георгиев, Йордан Йорданов, Станислав Попов, Евелина Гиздова, зам. -кметът Славчо Коларски и кандидатът за кмет на Ресилово Мариана Доцина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

RELATED ARTICLES

Most Popular