Wednesday, May 1, 2024
HomeСпортКалпаков готви Марек за победа на „Царско село“в понеделник

Калпаков готви Марек за победа на „Царско село“в понеделник

7 юноши тренират с първия отбор

Мачът от 29 кръг за първенството на Втора професионална лига между отборите на ЦСКА 1948 ІІ и Марек (Дупница) ще се състои в понеделник, 22 април, от 17,00 часа на стадион „Царско село“.

Наставникът на мъжкия отбор на Марек Танчо Калпаков провежда заниманията с наличните футболисти при лошо време на помощния терен „Шмиргело“, а при добро – на стадион „Бончук“. С изключение на оперирания нападател Иван Колев, всички останали футболисти са на негово разположение. В момента седем таланти от ДЮШ на клуба тренират с представителния тим, като на четирима във всеки мач се дава шанс за изява. Известно е, че нагласата от страна на ръководството на клуба е да се дава шанс на местни футболисти и това Танчо Калпаков го изпълнява във всеки мач. По време на заниманията се акцентира върху изчистване на грешките, допускани в изиграните мачове досега и подобряване на мерника в завършващата част на удара срещу противниковата врата. За мача, макар и като гости на ЦСКА 1948 ІІ, ще се търси показване на най-добрата игра и спечелване на трите точки, категоричен е Калпаков.

След последната тренировка ще се обявят имената на футболистите, на които ще бъде гласувано доверие за срещата на „Царско село“.

Стана ясен и съдийският наряд. Иван Иванов ще бъде главен съдия на мача. Негови помощници ще саГеорги Великов и Владимир Хубенов. От Спортно-техническата комисия на БФС за четвърти арбитър пращат Димитър Буров. Делегат е Георги Хаджийски.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular