Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградКамбитов: Стоянов като съветник е гласувал „ЗА“ провеждането на „Франкофоли“ в Благоевград

Камбитов: Стоянов като съветник е гласувал „ЗА“ провеждането на „Франкофоли“ в Благоевград

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов публикува на страницата си във Фейсбук коментар относно провеждането на фестивала „Франкофоли“.

Темата бе обсъждана от сегашния градоначалник Илко Стоянов на пресконференция, на която заяви, че екипът на Камбитов е похарчил 5 млн.лв. за 3 години за фестивала, а „не е имал приходи от него“.

Камбитов пише в публикацията си (без редакторска намеса, б.р.):

„Що е то Франкофоли и има ли почва в Благоевград?

В последно време,за мое съжаление стана практика да коментирам глупостите на кмета,но този човек умора няма.Идат избори…Много накратко:

Да отидеш във френското посолство и да питаш дали Франкофоли е държавно събитие,да им обявиш прозрението,че Франкофоли и Франкофони са две различни неща,че Франкофоли Ла Рошел,с четиридесет издания и десетки на пет континента-емблемата на Франция е собственост на бившия заместник кмет на Благоевград,а те не го знаят.

За това трябва знаниe,смелост,самочувствие и увереност в себе си.Този човек е гордост за града!

Да твърдиш,че договора се подписва с Христина и това да ти е оправдание, е повече от елементарно.И този човек е юрист.Това може да се провери от дете в първи клас.

Между другото,фестивала се провежда и в Нова Каледония,то и там проведоха референдум,нищо чудно да са го взели за местен гражданин.

Коментарът на бившия служебен министър на Културата по повод тяхната среща беше:”Този човек не знае за какво става дума”.

Колко безочлив трябва да си,за да твърдиш,че пет милиона са дадени и са отишли в джоба на някого и няма приходи,при положение,че тези средства не касаят само фестивала,а всички съпътстващи събития и БГ наградите,знаейки отлично,че тези пари са гласувани в бюджета от Общинския съвет за пет години,че събитието като безплатно е гласувано от Общински съвет и не може да бъде друго, че самия ти като общински съветник и за петте издания си гласувал “ЗА”и по този начин си задължил администрацията да изпълни решението такова,каквото е. Ако не е нагло,то е за диагноза.Колкото това за сцени,дублирани плащания т.н. въобще няма да коментирам претоплени манджи и поръчкови истории от преди четири години.АДФИ е категорична,няма злоупотреби,но затова по-късно.

Да кажеш,че “southwestнезнам какъв си фестивал е събрал,колкото Франкофоли,трябва да си изгубил връзка с реалността.За тези,които не помнят или не са от Благоевград от 2015 до 2019,Франкофоли и Наградите на БГ радио бяха посетени от почти 200 000 души.За това и други подробности,след няколко дни…

P.SСкъпи благоевградчани,не ви ли прави впечатление,че в Благоевград не се случва нищо,за разлика дори от градовете около нас.Този човек се появи като  продавач на илюзии.Обещания,балони и две години слушаме какво от миналото му пречи да не го прави сега,какво сега му пречи да не прави нещо в бъдеще и общото между всичко е,че сега не се случва нищо.

Който иска да разбере какво коментирам да погледне в сайта на Общината“, посочва още Атанас Камбитов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular