Friday, May 3, 2024
HomeРегионГоце ДелчевКилометрична опашка запуши Кулата, пътуващи чакат по 2 часа

Километрична опашка запуши Кулата, пътуващи чакат по 2 часа

Километрична опашка се е образувала на ГКПП Кулата. В неделя по обяд потребители във фейсбук страницата “Кулата-Промахон” сигнализираха, че опашката от автомобили, пътуващи в посока Гърция стига до отбивката за петричкото село Марикостиново. В задръстването по посока южната ни съседка, чакането е било поне по час и половина до два.


Огромна част от автомобилите, образували опашката са били с румънска регистрация.
Служителите на Гранична полиция обясняват, че в дните от петък до неделя опашките на браздата са обичайно явление. Около два пъти по-малко се чака в обратната посока.
Много от пътуващите призоваха за търпение във фейсбук предвид настъпването на туристическия сезон, други използваха момента да се оплачат: “Никаква организация. Никаква маркировка. Никакво спазване на указващите табели над гишетата. Коли от Сърбия, РСМ и Русия се редят на една и съща колонка с коли от ЕС и няма никой който да въведе ред. Да не говорим за липсата на всякакви договорки с гръцките власти, които да облекчат трафика. За пътната настилка няма да говоря…”
Пътувщи посъветваха да се използва и ГКПП “Илинден”, тъй като там няма трафик. По-късно следобяд обстановката се нормализира и превозните средства минаваха границите за минути.
От началото на месеца южната ни съседка свали почти всички здравни ограничения, които бяха наложени във връзка с пандемията от COVID-19. Така в момента на граничните пунктове се проверяват само личните документи на пътуващите. В същото време обаче не се изискват сертификати за направен тест за коронавирус или за сложена ваксина. Не се изисква и предварителна регистрация на адрес, която по-рано се правеше онлайн. Снимка: Фейсбук групи “Кулата-Промахон”.

RELATED ARTICLES

Most Popular