Friday, May 3, 2024
HomeРегионБанскоПътищата в Югозапада взимат жертви! Жена загина след полет в дере, мъж...

Пътищата в Югозапада взимат жертви! Жена загина след полет в дере, мъж лежи в Пирогов с разкъсани бял дроб и бъбрек

Македонско “Пежо” се удари в дърво и изгоря на пътя Банско – Симитли

Тежки катастрофи, едната от които с жертва, станаха през последните дни в Югозапада.
Около 20 ч. в събота вечерта лек автомобил „Рено“ с пернишка регистрация, движещ се в посока Благоевград навлязъл в насрещната лента, където бе ударен от БМВ Х5. В двата автомобила се блъска и мерцедес, чийто водач се опитал да се промъкне покрай тях.
68-годишният водач на лек автомобила Рено, предизвикал верижната катастрофа на Е-79 е транспортиран за „Пирогов“, а движението по главния път бе възстановено малко преди полунощ.
Пострадалият, който е бил сам в автомобила е транспортиран за УМБАЛСМ „Пирогов“ с политравма: пробит бял дроб и разкъсан бъбрек.

Снимки: БГнес

В реното освен десетина туби с вода и пръскачка за лозе, е имало чанта с голяма сума пари, за които водачът е казал, че това е всичко което има.
Той бе изваден от смачканият автомобил, след като се наложи пожарникарите да режат вратата на реното.
Пътят бе затворен, а движението пренасочено по успоредния на Е-79 общински път Долно Церово-Благоевград.
Заради огледа движението по Е-79 бе възстановено в двете посоки в 23.12 часа, съобщиха от АПИ.
Онзи ден в Югозапада стана друга тежка катастрофа, при която загина 48-годишна жена, водач на „Опел-Корса“. От полицията съобщиха, че по първоначална информация, около 16:05 часа на път III-198 в района на с. Пирин е станало ПТП, при което лек автомобил „Опел Корса“ е излязъл извън платното за движение и е паднал в крайпътно дере. При инцидента е загинала 48-годишната водачка на автомобила. Пътуващите в него двама мъже на 52-години са транспортирани за уточняване на състоянието им и оказване на медицинска помощ в МБАЛ-Гоце Делчев.
При друг инцидент, лек автомобил “Пежо” с македонска регистрация се удари в дърво и изгоря на пътя Банско – Симитли.
65-годишният водач не е пострадал, но автомобилът е изгорял. Лекият автомобил е самокатастрофирал към 4 ч. между махалите Марево и Сръндачка на с. Градево, община Симитли.
Пътният инцидент е станал на ляв завой. Автомобилът се е отклонил надясно, излязъл е от пътя и се е ударил в дърво. След което е пламнал. Докато пристигне пожарната, огънят е унищожил напълно двигателният отсек и купето. Незасегната от огъня е само задната част на „Пежото“. Водачът е транспортиран с линейка до СПО на МБАЛ-Благоевград, не са констатирани травми и същият е освободен към 6 ч. сутринта.
Шофьорът, който най-вероятно е задрямал зад волана, се е връщал от Гърция, сътрудничи на ЮЗУ „Н. Рилски“ по набирането на студенти от РС Македония.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular