Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупницаКирил Амбарков събра над 150 танцьори на рожден ден на ФТА „Рила”

Кирил Амбарков събра над 150 танцьори на рожден ден на ФТА „Рила”

Хореографът: Струваше си 10 г. да работя без почивка ден и нощ, през състава минаха над 1500 души, имаме над 50 медала

155 танцьори, сред които и деца, пленени от българските хора, заедно с родителите им, събра хореографът Кирил Амбарков за юбилея на Фолклорния танцов ансамбъл „Рила”. Танцьорите от Самоков, София и Ресилово празнуваха 10-годишнината от създаването на ФТА „Рила” в ресторант „Парк Бистрица”. Със закъснение от половин година – заради пандемията, но затова пък изключително весело. „Трябваше да празнуваме през октомври миналата година, но заради пандемията се забавихме. Сега обаче беше много весело. Хората не искаха да си тръгнат. Ресторантът трябваше да затвори – на следващия ден имаше кръщенка, но танцьорите и гостите ни си тръгваха едва след два часа”, разказа хореографът.

Амбарков е изключително доволен за създаването на състава, който сформира преди 10 г. „ФТА „Рила” е една прашинка в нашата цивилизация, но нашата 10-годишна прашинка е магична.

Струваше си да работя ден и нощ без почивен ден. През тези години през състава минаха над 1500 души, имаме над 50 медала, събрал съм 3 папки с грамоти, отделно плакети. Ансамбълът ми даде творчески смисъл и още едно семейство”, каза Кирил Амбарков.

Хореографът и ръководител на формацията изненадал танцьорите и гостите с уникална торта с етномотиви. „Тортата беше 35 килограма, имаше специална операция по докарването й”, разкри Амбарков. За празника имало и специално омесена питка.

Във ФТА „Рила” танцуват жени и мъже от Самоков и София, обучавани от Кирил Амбарков, който ръководи и Детския танцов състав „Ресиловче” в сапаревобанското село Ресилово.

Юлияна КОЛЧАКОВА

ВИДЕО

 

 

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Пожелавам му успех, но защо изостави децата от Дупница?

Comments are closed.

Most Popular