Thursday, May 2, 2024
HomeРегионКюстендилКметът Паунов: Медиците в община Кюстендил ще получат плакети

Кметът Паунов: Медиците в община Кюстендил ще получат плакети

Сесията на ОбС започна с минута мълчание в памет на омбудсмана Васил Иванов, доц. Петър Атанасов от “Пирогов” ще бъде предложен за почетен гражданин

 

С минута мълчание в памет на обществения посредник Васил Иванов и на всички жертви на коронавируса започна последната за 2020 г. сесия на Общински съвет- Кюстендил. Кметът Петър Паунов изказа огромна благодарност към всички медици на първа линия. Той заяви, че ще предложи за почетен граждани ръководителя на Ковид звеното в “Пирогов” доц. Петър Атанасов.

“На следващата сесия ще отправя предложение за връчването на специални плакети на болницата и на всички медици на територията на нашия град. Благодарности към всички лекари и към екипа, който ръководи Александър Величков.

Доц. Петър Атанасов, който е наш съгражданин, спаси хиляди животи и продължава да се бори. Благодарим ви, че оставихте и живот, и семействата си и се грижите за нас“, заяви на сесията Петър Паунов.

Съветникът Йордан Тодоров предложи всички общински съветници да дарят пари за купуването на PCR тестове за кюстендилската болница.

„Разбрах, че в болницата получават апаратура за PCR тестове. Проведох разговори с част от ръководните органи. Да се обединим като съветници и да купим тестове. Кой колкото може да дари. Тази апаратура ще бъде ползвана и за друг вид изследвания“, заяви Тодоров.

Съветниците одобриха списъка с кандидатите за съдебни заседатели за мандат 2021-2025 г. Приета беше наредбата за изменение и допълнение на наредба за прием на ученици в първи клас в училищата на територията на община Кюстендил. Подкрепа получи и окончателният доклад на интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Кюстендил. Бяха утвърдени редът за провеждане на публично обсъждане на проекта за бюджет на община Кюстендил, както и окончателна план-сметка за разходите за чистота за 2020 година. Съветниците гласуваха и докладната записка, чрез която се определя таксата за битови отпадъци за 2021 година, която остава без промяна.

Краси Ценкова

RELATED ARTICLES

Most Popular