Saturday, May 11, 2024
HomeРегионБлагоевградКметът Стоянов избяга от пряк контакти с феновете на Пирин

Кметът Стоянов избяга от пряк контакти с феновете на Пирин

Кметът на Благоевград вбеси феновете на Пирин, след като не уважи с присъствие срещата им с обновеното ръководство на клуба. Привържениците бяха поканени на стадион “Христо Ботев”, за да обсъдят ситуацията при орлетата след наскоро пропаднала сделка с мениджърска агенция.

Стотици запалянковци дойдоха, за да чуят плановете свързани с оцеляването на клуба от хората, които в момента го управляват. Бившият вратар Кирил Стойков-Зози и бившият нападател на ЦСКА Станко Йовчев се опитаха да представят нагледно настоящата ситуация за отбора и неговото финансово състояние. Липсата на градоначалника Илко Стоянов обаче, остави горчив привкус сред дошлите, които имаха най-много въпроси именно към него, предвид че след провалената сделка с новия инвеститор акциите отново остават собственост единствено на общината.

“Не съм доволен от това, което чухме на срещата и от това, че собственикът на клуба – кметът Илко Стоянов, като представител на общината, не присъстваше. Отборът е застрашен от изпадане, но най-страшното е, че е застрашен и от несъществуване. Собственикът носи отговорност затова. А това е общината. Значи, когато тя придобива акциите оправдания от сорта, че не е била запозната с текущата ситуация и с бъдещите задължения, не звучат сериозно. От идването на господин Белогур в Благоевград, общината винаги е имала процент. Или лъжат, че не знаят какво е текущото състояние и бъдещите задължения или просто не са били за този пост, не са били за ръководители. Защото заплатите, наемите и осигуровките са неща, които си вървят всеки месец. Изтъкнахме на срещата, че нямаше достатъчно прозрачност.

Илко Стоянов

Тези инвеститори, които трябваше да придобият клуба, не съм ги виждал и не мога да кажа нищо за тях – нито добро, нито лошо. Феновете винаги са емоционални, защото Пирин е любовта. Благоевград е известен с два Пирин-а – футболният отбор и ансамбъла и общината трябва всячески да се бори за тях”, коментира излъченият да говори като представител на феновете Константин Капчин.

Бившият директор на “орлетата” Велислав Елезов поиска оставката на Атанас Дафинов от всички ръководни позиции във ФК “Пирин”, заради несправяне  със задълженията.

Припомняме, че миналата седмица ултрасите на ФК Пирин обявиха протестна готовност, след като стана ясно, че потенциалния нов собственик на тима в лицето на американската мениджърска агенция CRD Sport „отлага“ придобиването на акциите на тима до лятото. В страницата си във Фейсбук футболните запалянковци поставиха ултиматум към кмета на Община Благоевград Илко Стоянов и управителя на ОФК “Пирин“ Атанас Дафинов в срок до 6 април да им дадат отговори на въпроси, касаещи бъдещето на отбора. В  противен случай те заплашиха да предприемат радикални действия, включително и протест пред сградата на общината.

В своята позиция привържениците на Пирин заявиха, че са силно обезпокоени и крайно изнервени от случващото в любимия им клуб и ситуацията с лиценза за професионален футбол. Те настояха за конкретни отговори на въпроси свързани с плановете на общината за спасението на клуба, гарантиране на финансите до края на сезона и особено след изборите. Ултрасите искаха да получат отговор и на въпроса защо екипът, който доведе нов кандидат инвеститор и е работил в трудни условия за запазването на клуба бе освободен от длъжност с лека ръка, а на негово място “Пирин”  се управлява от хора нямащи нищо общо с клуба исторически и недоказани в професионално отношение. Феновете изразиха готовност за крайни и радикални действия, включително и протести пред сградата на Общината.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular