Thursday, May 2, 2024
HomeНовиниБългарияКнягиня Калина заминала за Испания: Отсъствие на адвокат забавя повдигането на обвинение...

Княгиня Калина заминала за Испания: Отсъствие на адвокат забавя повдигането на обвинение срещу нея

Отсъствие на адвокат забавя повдигането на обвинение срещу Калина Сакскобургготска, от свои източници. Княгинята наела адвокат от известна софийска кантора, която обаче уведомила разследващия полицай, че в момента се намира в чужбина и иска друг ден, в който двете със Сакскобургготска да се явят в съда.

Княгинята беше призована да се яви в сряда за причинената от нея катастрофа на Боровец. При направен тест с дрегер в кръвта й бяха отчетени 1,5 промила алкохол. По-късно Калина Сакскобургготска отказа да даде кръвна проба в болница. Полицията конфискува автомобила, с който бе причинен инцидентът. Колата се оказа на юридическо лице.

Очакванията са обвинението срещу Калина Сакскобургготска да бъде повдигнато следващата седмица. В сряда стана ясно, че раследващите са уведомени с писмо, че княгиня Калина Сакскобургготска е заминала за Испания. Засега не е ясно кога тя ще се яви, за да й бъде повдигнато обвинението. В писмото се посочва, че това трябва евентуално да е следващата седмица, тъй като самата Калина е в Испания.

Ако княгинята не представи основателна причина за неявяването си, то може да се стигне и до принудителното й довеждане пред разследващите.

RELATED ARTICLES

Most Popular