Saturday, May 11, 2024
HomeРегионДупницаЗапочна градежът на храм „Свети Мина“ в жк "Бистрица", изляха бетона

Започна градежът на храм „Свети Мина“ в жк “Бистрица”, изляха бетона

Юли Кишкин: Ще се работи качествено и без да се бърза, отговаряме пред Бога

Започна дългоочакваният градеж на православен храм “Свети Мина” в най-големия жилищен квартал в Дупница. Излят бе подложен бетон, с което започват реалните строителни дейности преди изграждането на фундамента. “Работим от 10 дни, за да подготвим всичко за днешното изливане на бетон. Следващата стъпка е изграждането на фундамент и едва след него започва същинския градеж”, разказа църковният настоятел Юли Кишкин, който е сред инициаторите за построяването на православен храм в ж.к. “Бистрица”.

Дупничанинът посвещава часове в работа и организационна дейност в името на святата кауза. “Ще се работи отговорно и без да се бърза, защото отговаряме за качеството не само пред хората, а и пред Бога. Ще сме тук докато времето и температурните условия позволяват да се работи. След това ще продължим отново на пролет.

За да спестим средства арматурата ще бъде поставена от майстори на квартала. Фирмите искаха много пари, които ние не можем да си позволим. Ще разчитаме на собствени сили, за да се справим”, споделя Кишкин. Той не скри разочарованието си това, че при изливането на бетон са дошли десетки граждани, за да снимат какво се случва, но малцина са се включили с труд. Църковният настоятел уточни, че основният камък на храм “Свети Мина” е прибран на съхранение и ще бъде положен след изграждането на фундамента на сградата.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular