Saturday, May 11, 2024
HomeРегионРазлогКолоездачи от над 10 националности поемат по пътя на римляните в Разлог

Колоездачи от над 10 националности поемат по пътя на римляните в Разлог

Колоездачи от над 10 националности ще вземат участие в международното шосейно колоездачно състезание “По стъпките на римляните” 2023, съобщиха на официалната си фейсбук страница Община Разлог. Турнирът е част от календара на Международния колоездачен съюз и това е шестото му издание. На 2-ри и 3-ти септември, жители и гости на Разлог, Баня, Банско и Добринище ще могат да гледат на живо състезанието, информират от общината.

На 2-ри септември, в 15:00 часа състезателите ще тръгнат от хотел „Хот Спрингс“, а официалният старт ще бъде в 15:15 часа в Разлог, информират от общината. Участниците ще изминат над 120 км. за около 3 часа, в 8 обиколки по маршрут Баня – Разлог – Банско. Финалът ще бъде около 18:00 часа на площад „Преображение“ в Разлог, се посочва в публикацията.

През първия състезателен ден ще има и съпътстващо колоездачно състезание с участието на местни детски клубни отбори по приложно колоездене, футбол, волейбол, таекуондо, плуване и ски, информират от община Разлог.

На втория ден, в 10:00 часа в село Баня, пред хотел „Хот Спрингс“ ще започне заключителната част на състезанието. В рамките на 3 часа участниците ще изминат над 130 км по маршрут Баня – Банско – Добринище – Елешница – Разлог, пише още в публикацията.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular