Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионПерникКолоритът на индийската култура ще бъде показан в Перник

Колоритът на индийската култура ще бъде показан в Перник

Дни на индийската култура ще се проведат в Перник и ще покажат колорита на една от най-населените държави в света. Това стана ясно на среща на зам.-кмета на Община Перник Стефан Кръстев с Раджеш Лал, втори секретар и началник канцелария към посолството на Република Индия, проф. Ананд Шарма и индолога и председател на фондация „Изток – Запад“ Йорданка Боянова. На срещата бе изразена и готовността на инвеститори от Индия да проведат разговори с ръководството на Община Перник.
„След две години, в които заради пандемията международните контакти бяха сведени до минимум е време да ги възстановим като започнем с показването на културата на различни държави в Перник. Първото такова събитие ще бъдат дните на индийската култура“, каза зам.-кметът Стефан Кръстев. Той добави, че при възможност в културната програма на града всеки месец ще бъдат включвани различни културни прояви с международен характер. „В следващите седмици предстоят срещи с представители на наши партньорски градове и посолства, за да укрепим международните си контакти“, коментира Кръстев.
Раджеш Лал сподели, че е впечатлен от отзивите за ръководството на община Перник и се надява сътрудничеството между посолството и администрацията да се разширява не само на културно ниво. Той коментира, че богатата индийска култура е показвана успешно на много места в страната и се надява перничани също да я оценят.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular