Monday, May 6, 2024
HomeРегионГоце ДелчевКомунистическият милиционер Бойко Рашков от Гоцето нападна журналисти

Комунистическият милиционер Бойко Рашков от Гоцето нападна журналисти

Водачът в на „Промяната” от Перник млати с чадър в Народното събрание

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков  демонстрира сериозни проблеми с контролирането на гнева. В сряда комунистическият следовател от Гоце Делчев на два пъти си изпусна нервите и упражни агресия върху журналисти.

Видео как бившият водач на „Промяната” в Перник Бойко Рашков се закани да бие журналиста Симон Милков в Народното събрание взриви социалните мрежи. На кадрите се вижда как репортерът преследва депутата от ПП-ДБ с неудобни въпроси по повод връзката му с контрабандистите Стефан и Марин Димитрови. Кадрите с реакцията на Бойко Рашков  се разпространиха светкавично.

Журналистът направи луда гонка из коридорите на парламента с бившия вътрешен министър. Той настоява да получи отговори и снове по стълбището и кулоарите на Народното събрание, а преди това влиза и в заседанието на комисията, която разглежда казуса.

Рашков изпадна в истерия от настоятелните въпроси на Симон Милков. В един момент той вдигна чадъра си и се закани: “Ще те млатна, бе ей. Защо ме снимаш бе? Не искам да ме снимаш!“

Само бързата намеса на Симон Милков попречи да се стигне до по-големи ексцесии.

“Не ми пипайте човека, по-леко, това да не ви е комунистическо време”, опитва се Симон Милков да озапти Рашков.

Преди заседанието на комисията пък, друг репортер – Николай Караколев, се приближи с телефон, на който записва как пита Рашков за купоните с контрабандистите, пачките и пуделите.

„Не желая да ме снимате”, се чува няколко пъти от Рашков.

След това изведнъж избива телефона на Караколев от ръцете му и заплашва: „Какво си въобразявате, че имате безгранични… Ще го изхвърля след малко през прозореца“.

Припомняме, че през пролетта на 2023 год. Бойко Рашков бе водач на „Продължаваме промяната” в14 МИР Перник.

„Градинарят” бе министър на вътрешните работи в първото и второто служебно правителство на Стефан Янев, в периода  от май 2021 г. до декември 2021 г., а между декември 2021 г. и август 2022 г. и в редовното правителство на Кирил Петков.

Нападението над журналисти  в кулоарите на Народното събрание накара мнозина перничани да коментират, че за краткия си престой в района е усвои добре „местнио” манталитет. Те възнамеряват да му подарят пернишки винкел, каквато установената местна традиция.

През 2015 год. младежката организация на БСП подари истински железен винкел на тогавашния президент Росен Плевнелиев. Той бе придружен с молба да наложи вето върху решението на НС за теглене на нов държавен дълг.

RELATED ARTICLES

Most Popular